Купити квартиру в Дніпрі

Чому російські загарбники запускають дрони-камікадзе групами – пояснення ГУР

дрони-камікадзе

Російська війська запускають іранські дрони-камікадзе групами. Для чого загарбники використовують таку тактику.

Як передає НСН, про це в інтерв’ю РБК-Україна розповів представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький.

За його словами, велика кількість безпілотників, запущених на одному напрямку, можуть прорвати систему ППО у тому районі. Таким чином росіяни намагаються досягти цілі і все ж завдати ударів.

“Масований рій дронів спрямований на те, щоб прорвати нашу систему ППО і влучити в об’єкти. А якщо запускати малу кількість – 5-10 – не буде такого ефекту. І вони намагаються саме великою кількістю запускати у тому числі для прориву нашої системи ППО. Це підтверджують наші Повітряні сили. За їхніми словами, коли були останні атаки, вперше комплекси NASAMS перезаряджалися фактично під час нальоту”, пояснив Скібіцький.

Чому російські загарбники запускають дрони-камікадзе групами - пояснення ГУР

Представник ГУР Міністерства оборони Вадим Скібіцький

Представник розвідки також зазначив, що окупанти всіляко намагаються заплутати ЗСУ, змінюючи напрямки запуску чи висоти. Зокрема, раніше РФ запускала дрони-камікадзе з Криму, а тепер зі східного узбережжя Азовського моря.

Також Скібіцький наголосив, що Росія має проблеми з арсеналом, тому ворог завдає ударів по Україні і ракетам, і дронами.

“Вони намагаються застосувати те, що в них залишилося. А в них реально є проблеми з арсеналом, в тому числі і з безпілотниками”, додав він.

Чому окупанти спрямовують свої дрони уздовж Дніпра – пояснення Повітряних сил

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×