Купити квартиру в Дніпрі

Мобілізація в Україні – юрист пояснив, у яких випадках можуть вручити повістку через родичів

вручити повістку через родичів

Мобілізація в Україні триває. Вручити повістку військовозобов’язаним чоловікам можуть практично всюди. Юрист пояснив, коли повістку можуть передати через родиів

Працівники ТЦК та СП мають право навіть її передати через родичів. Втім тут є нюанси

Про це розповів юрист Максим Шинжирбаєв в ефірі 7 телеканалу Одеси, повідомляє НСН.

Чи можуть вручити повістку через родичів військовозобов’язаного

Як відомо, у квітні Кабінет Міністрів розширив повноваження ТЦК та СП, відтоді повістку вручити можуть незалежно від реєстрації та від місця перебування на військовому обліку.

Варто зазначити, що повістка вважається врученою, якщо вона заповнена персональними даними особи, яку викликають у військкомат, та якщо військовозобов’язаний особисто її підписав.

При цьому юрист уточнив, що повістка вважається законно врученою також, якщо її отримав хтось із родичів, якому виповнилося 18 років та який мешкає разом з військовозобов’язаним.

вручити повістку

Відповідно, повістку можуть вручити батькам особи, якій виповнилося 18 років та яка підлягає військовій службі, у випадку, якщо вони проживають разом.

Які є нюанси при такому врученні

Втім, якщо військовозобов’язаний живе окремо від батьків, але прописаний за місцем їхнього проживання, тоді вручити повістку через родича неможливо.

“Лише, якщо достеменно відомо, що особа там мешкає постійно”, – заявив Шинжирбаєв

Також зазначимо, що неналежно врученою, вважається повістка, яку відправили поштою чи у вайбер. А також виклики до ТЦК телефоном чи через смс не зобов’язують чоловіка йти у військкомат.

При цьому, якщо вручення повістки відбулося при дотриманні усіх норм, а військовозобов’язаний уникає строкової служби, тоді правоохоронці можуть розпочати кримінальне провадження проти ухилянта від мобілізації.

Ще новини України: Видали повістку в іншій області: у який ТЦК потрібно йти в такому разі

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×