Купити квартиру в Дніпрі

Скільки українців не хочуть, аби Зеленський йшов на другий термін – результат опитування

Скільки українців не хочуть, аби Зеленський йшов на другий термін – результат опитування

Стало відомо, скільки українців не хочуть, аби Володимир Зеленський йшов на другий термін Президента. Оприлюднено результати опитування Київського міжнародного інституту соціології передає НСН.

Згідно із результатами опитування, 43% українців вважають, що Володимиру Зеленському слід обмежитися одним терміном на посту президента.

Це на 9% більше, ніж було в грудні минулого року.

Натомість більше половини українців (53%) вважають, що Зеленський має брати участь у наступних виборах. При цьому у грудні таких було 59%.

При цьому 69% опитаних вважають, що Зеленський має перебувати на посаді президента до кінця воєнного стану. А 15% переконані, що варто провести вибори. Із них 4% респондентів говорять про призупинення воєнного стану для проведення виборів, а 11% виступають за внесення змін до відповідних законів і проведення виборів під час воєнного стану.

Окрім того, 10% опитаних висловились за те, щоб у травні 2024 року Зеленський склав свої повноваження і до обрання нового президента його обов’язки виконував голова Верховної Ради.

Дослідження тривало 5-10 лютого. Методом телефонних інтерв’ю на основі випадкової вибірки мобільних номерів опитали 1 202 респонденти у віці від 18 років, що мешкають у всіх регіонах України (крім АР Крим). До вибірки не включалися жителі територій, які тимчасово не контролювалися владою України, а також опитування не проводилося серед громадян за кордоном.

Нагадаємо, довіра до президента Володимира Зеленського знизилася після того, як він звільнив Валерія Залужного з посади головнокомандувача Збройних сил України. Про це свідчать результати опитування Київського міжнародного інституту соціології.

На початок лютого Зеленському довіряли загалом 64%, проте відставка Залужного вплинула на показники довіри.

Ще новини України: Зеленський хоче, аби міста і області самі закупали РЕБ для захисту своєї інфраструктури

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×