Купити квартиру в Дніпрі

Кому найбільше довіряють українці: названо трійку лідерів

Кому найбільше довіряють українці: названо трійку лідерів

Кому найбільше довіряють українці, стало відомо після опрацювання результатів опитування КМС, оприлюднених 15 лютого. Названо трійку лідерів. Президент Зеленський входить до неї, але рівень довіри до нього впав, передає НСН.


Українці найбільше довіряють Валерієві Залужному, якого президент України Володимир Зеленський 8 лютого звільнив із посади головнокомандувача ЗСУ. Про це свідчать результати опитування Київського міжнародного інституту соціології (КМІС), опубліковані 15 лютого.

Кому найбільше довіряють українці: названо трійку лідерів

Згідно з результатами соцопитування КМІС, 94% респондентів висловили довіру Залужному.

94% респондентів висловили довіру Залужному, не довіряє – 5% (у грудні минулого року ці показники становили 92% і 5%).

Другий у рейтингу – начальник ГУР Міноборони Кирило Буданов, йому довіряє 66% українців, не довіряє – 19% (у грудні – 60% і 20%).

Третій у списку – Зеленський, президенту довіряє 64% українців, не довіряє – 35% (у грудні – 77% і 22%). Отже, рівень довіри до Зеленського впав на 13 відсотків.

Волонтеру й шоумену Сергієві Притулі довіряє 61% українців, не довіряє – 33% (у грудні – 69% і 25% відповідно).

Рівень довіри українців до інших громадських діячів зі списку КМІС – менше ніж 40%.  Їх список нижче – у інфографіці від  kiis.com.ua. Зокрема новому Головнокомандувачу Олександру Сирському довіряють лише 40%, а Андрій Єрмак, згідно із цим опитуванням, випереджає п’ятого президента Петра Порошенка.

Кому найбільше довіряють українці: рейтинг

Кому найбільше довіряють українці: названо трійку лідерів

Опитування проводили з 5-го до 10 лютого методом телефонних інтерв’ю з використанням комп’ютера на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Загалом було опитано 1202 респондентів, які проживають у всіх регіонах України (крім АР Крим). 874 інтерв’ю було проведено до 8 лютого (відставки Залужного), інші – 9-го й 10 лютого. До вибірки не входили жителі територій, яких тимчасово не контролювала українська влада до 24 лютого 2022 року, також опитування не проводили з громадянами, котрі перебувають за кордоном.

Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0,95 і з урахуванням дизайн-ефекту 1,1) не перевищувала 3,2% для показників, наближених до 50%. В умовах війни, крім указаної формальної похибки, додано певне систематичне відхилення.

Ще новини України: Як українці ставляться до росіян, білорусів і поляків – результати опитування

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×