Купити квартиру в Дніпрі

Україна і Британія підписали історичний договір безпеки 12 січня (відео)

Україна і Британія підписали історичний договір безпеки 12 січня (відео)

Україна і Британія підписали історичний договір безпеки, який діятиме до вступу до НАТО. Відео моменту підписання договору оприлюднив президент України Володимир Зеленський, передає НСН.

Велика Британія стала першою країною G7, яка пішла на такий крок.

«Сьогодні ми стоїмо пліч-о-пліч як друзі та союзники. Це сигнал світові: Україна не наодинці» – написав Зеленський

Україна і Британія підписали історичний договір

Якби така домовленість була досягнута в 1991-му війни б не було, – прокоментував президент України

Що передбачає договір безпеки між Україною і Британією

Відповідь на це питання надав голова Офісу Президента Андрій Єрмак.

Головне – довгострокова підтримка України, – зазначив він

  • Угода всеосяжна: інформаційна безпека, боротьба з пропагандою, кібербезпека, захист критичної інфраструктури, оборонне та військове співробітництво, морська безпека, санкції проти ворога і досягнення справедливого миру, відповідальність росії за злочини, відбудова України, гуманітарне співробітництво і макроекономічна стабільність.
  • Україна може використовувати найкращий британський військовий досвід та оборонне виробництво для забезпечення перемоги на полі бою, у тому числі у таких важливих галузях, як ракети великої дальності, протиповітряна оборона, артилерійські боєприпаси.
  • І, ключове – будь-яке майбутнє російське вторгнення порушить Статут ООН і основоположні принципи міжнародного права, а також серйозно підірве євроатлантичну безпеку, в тому числі безпеку Сполученого Королівства. Тому у разі збройного нападу на Україну, на прохання будь-якого з Учасників, відбудуться консультації протягом 24 годин для визначення заходів, необхідних для протидії або стримування агресії.
  • Сполучене Королівство зобов’язується, що за таких обставин, діючи відповідно до своїх правових та конституційних вимог, ним буде надано Україні швидку та сталу допомогу у сфері безпеки, сучасну військову техніку в усіх необхідних сферах, а також економічну допомогу. Будуть накладені санкції на рф, економічні та інші обтяження.

Додам, що гарантії безпеки – це перехідний етап до вступу в НАТО. Альянс – ключова мета України. Даний старт гарантіям, після чого такі ж угоди будуть і з іншими нашими союзниками, – написав Єрмак

Нагадаємо, Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак приїхав до Києва 12 січня, щоб підписати “історичну угоду” з президентом України Володимиром Зеленським.

Про це йшлося в заяві на офіційній сторінці прем’єр-міністра Британії Ріші Сунака у Twitter.

Сьогодні прем’єр-міністр Великої Британії, Ріші Сунак та президент України Володимир Зеленський підпишуть історичну Угоду про безпеку між Великою Британією та Україною, ясно даючи зрозуміти, що ми завжди підтримуватимемо захист України та її народу. Велика Британія стане першою країною G7, яка зробила це, – йшлося в заяві

Пакет військової допомоги для України

Велика Британія також оголосила про найбільший пакет оборонної підтримки України з початку війни на суму 2,5 млрд фунтів стерлінгів.

“Це включає виробництво тисяч військових дронів, що дозволить продовжувати захищати українців і давати відсіч російським загарбникам”, – уточнюють у прес-службі прем’єра

Крім того, Лондон додатково профінансує “зміцнення енергетичної інфраструктури України від подальших атак Росії”, а також виділить додаткові 18 млн фунтів стерлінгів для доставки гуманітарної допомоги на лінію фронту в Україні.

“Від початку цього конфлікту британський народ підтримував Україну. Ця підтримка не ослабне”, – констатують у заяві.

Фінансування навчання англійській мові в Україні

У свою чергу, Україна просуватиме англійську мову в країні для стимулювання економічного зростання та дипломатичних зв’язків.

“Велика Британія допоможе у цьому, надавши додаткове фінансування та ресурси для навчання англійської мови”, – уточнюють у прес-службі.

Виступ Сунака у Верховній Раді

Виступаючи у Верховній Раді України 12 січня, Річі Сунак вигукнув «Слава Україні» та заявив, що «це не Україна потребує НАТО, а саме НАТО потребує України»

Ще тези з виступу Ріші Сунака у Раді:

  • путін має зрозуміти, що жодна армія не може перемогти вільних людей – і тому Україна має перемогти.
  • Путін зараз вже дійшов до того, що має принижуватися просити зброю у Ірану та Північної Кореї.
  • Ми підписали нове партнерство – воно побудує нове майбутнє для України. Це «незламний альянс».
  • Ми допоможемо вам перемогти у війні. Ми оголосили найбільший пакет військової допомоги.
  • З гранту 200 млн фунтів ми розпочнемо виробництво дронів як в Україні, так і за її межами для вас.

Британія та Україна підпишуть 10-річну угоду про безпеку — The Telegraph

Ще новини України і світу: Чи готова Британія довго підтримувати Україну – відповів глава МЗС Кемерон

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×