Купити квартиру в Дніпрі

Що відомо про “злив” документів про український контрнаступ – реакція Офісу президента

Що відомо про "злив" документів про український контрнаступ - реакція Офісу президента

В Офісі президента прокоментували «злив» документів про український контрнаступ.

Матеріали щодо підготовки українського контрнаступу, які з’явилися в соціальних мережах, несправжні. Про це заявив радник очільника офісу президента Михайло Подоляк, передає НСН.

«З розпаду СРСР російська розвідка деградувала настільки, що єдиний спосіб відмитися від «солсберівських пригод», «триденних планів» та інших провалів це фотошоп та «віртуальні псевдозливи». Москві надто хочеться зірвати український контрнаступ. Але справжні плани росіяни побачать на полі. Скоро», написав Подоляк у Twitter.

новини україни

Радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк

Раніше в соціальних мережах опублікували нібито засекречені військові документи, в яких детально описані секретні плани США та НАТО щодо нарощування української армії перед запланованим контрнаступом на російські війська. Про це написав The New York Times із посиланням на джерела в адміністрації Байдена. Наразі Пентагон розслідує, хто міг стояти за витоком документів, які з’явилися в Twitter і Telegram.

Що відомо про "злив" документів про український контрнаступ - реакція Офісу президента

У NYT зазначили що, світлини, які з’явилися в мережі, 1 березня — відтоді плани могли змінитися. Однак для досвідченого ока російського військового планувальника, польового генерала чи аналітика розвідки, документи, безсумнівно, пропонують багато спокусливих підказок. В них не йдеться про дату і місце майбутнього українського наступу. Але в них міститься інформація про те, скільки бригад Україна планує підготувати до наступу та яку кількість техніки вони отримають. Вони також містять такі відомості, як щоденна витрата боєприпасів до HIMARS — високомобільних артилерійських ракетних системи, які можуть завдавати ударів по цілях, зокрема, таких, як сховища боєприпасів, інфраструктура та скупчення військ. Публічно Пентагон не повідомляв таку інформацію.

Нагадаємо, секретар РНБО Олексій Данілов заявляв, що інформацією про те, де, коли і як розпочнеться контрнаступ Сил оборони України, володіють не більше ніж п’ять людей на планеті. А заступниця міністра оборони України Ганна Маляр казала, що ще жодного разу не було витоку правдивої інформації щодо військових планів України.

Ще новини України: Українцям обіцяють 20 млн грн за безпілотник, який долетить до Червоної площі

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×