Купити квартиру в Дніпрі

Чи дійсно будуть повістки у месенджерах? Мінцифри зробило уточнення

Чи дійсно будуть повістки у месенджерах? Мінцифри зробило уточнення
Фото: колаж "Голос карпат"

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров прокоментував ідею розсилати повістки у месенджерах. За його словами, зробити це зараз технічно неможливо.

Як передає НСН, про це Федоров розповів в інтерв’ю LIGA.net.

Відповідаючи на питання щодо заяви члена оборонного комітету ВР Федіра Веніславського, який раніше допускав роздачу повісток у Viber чи Telegram, голова Мінцифри зазначив, що нардеп “або некоректно висловився, або просто це було вирвано з контексту”.

Не думаю, що це серйозне політичне бачення. Це неможливо зробити, поки немає якісного реєстру військовозобов’язаних, а до ідентифікатора реєстру не прив’язаний верифікований номер телефону. А у нас немає верифікації номера телефону та особи в державі. Я навіть не говорю зараз про Конституцію та постанови. Чисто технічно це неможливо зробити умовно в цьому році, сказав він.

новини україни

Михайло Федоров. Фото: Liga.net

Нагадаємо, нещодавно депутат від фракції “Слуга народу” Федір Веніславський заявив, що у Верховній Раді розглядають можливість вручення повісток військовозобов’язаним через месенджери. Він пояснював це тим, що багато чоловіків призовного віку, які можуть бути мобілізовані, проживають не за місцем реєстрації. Однак відповідний законопроєкт ще не зареєстровано.

Пізніше Веніславський анонсував також створення реєстру “ухилянтів” – списку, в який додаватимуть дані тих, хто не з’являтиметься до Територіального центру комплектування та соціальної підтримки. За словами депутата, відповідний проєкт закону буде підготовлений через 1-2 місяці.

Ще новини України: Під час навчання у “Гвардії наступу” повістка вже не прийде – МВС

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×