Купити квартиру в Дніпрі

“Мінують нашу станцію” – в “Енергоатомі” кажуть, що ситуація на ЗАЕС залишається складною

в Енергоатомі кажуть, що ситуація на ЗАЕС залишається складною

Про ситуацію на ЗАЕС розповів президент “Енергоатому” Петро Котін. Він каже, що впродовж останнього часу ситуація на тимчасово окупованій Запорізькій атомній електростанції не покращилась та залишається складною.

Про це повідомляє пресслужба НАЕК “Енергоатом”, передає НСН.

“Фактично російські окупанти продовжують використовувати її як свою військову базу. Ми регулярно отримуємо повідомлення, що вони мінують нашу станцію”, розповів Котін.

Петро Котін

За його словами, наразі радіаційний стан на майданчику ЗАЕС здійснюється завдяки датчикам радіаційного моніторингу, який розташований на правому березі Дніпра – за п’ять кілометрів від станції.

На атомній електростанції в Енергодарі наразі перебувають інспектори МАГАТЕ. Втім, окупанти не допускають представників Агентства до всіх зон, які необхідно оглянути.

“Попри деградацію обладнання ми дуже чекаємо моменту, коли зможемо повернути контроль над станцією, аби відновити її повноцінну роботу”, наголошує Петро Котін.

Нагадаємо, в українській розвідці проаналізували ймовірність теракту на ЗАЕС та цілі росіян. За словами представника ГУР Міноборони Андрія Юсова, ризик, що окупанти наважаться здійснити теракт на території ЗАЕС, є. Адже окупанти все ще перебувають на території об’єкту.

Раніше ми повідомляли: Росія може влаштувати відкладений теракт на ЗАЕС – в Міненерго розповіли подробиці

Ще новини України: Відновити Каховське водосховище у повному об’ємі неможливо – науковці про катастрофічні наслідки підриву ГЕС (фото)

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×