Купити квартиру в Дніпрі

Чому не можна обігрівати оселю цеглою на газовій плиті

цеглою на газовій плиті

Газовики не радять обігрівати приміщення цеглою на газовій плиті. Такий спосіб може бути небезпечним для здоров’я та життя.

В соціальних мережах люди публікують різні лайфхаки, як зігрітися в умовах блекауту. Є серед них і небезпечні для життя. Зокрема, популярний нині спосіб з допомогою газової плити та цегли, повідомляють працівники Рівнегазу, передає НСН.

Використовують саме вогнетривку цеглу, з якої будують димоходи чи каміни. Коштує вона в межах ста гривень за одну штуку. Для того, щоб зігрітися, достатньо покласти цеглину на газову конфорку з невеликим вогнем. Цегла кладеться впоперек конфорки, таким чином, щоб її довга частина «дивилася» на вас. Далі необхідно поступово збільшити газ, так цегла почне швидше нагріватися та віддавати накопичене тепло — виконуватиме функцію невеликої печі. І даватиме тепло такий обігрівач близько чотирьох годин. Звичайно, зігріти ним всю квартиру не вдасться, проте пустити тепло в одну кімнату – можна.

Одразу хочу вас застерегти від такого способу обігріву оселі. Тому, що в процесі згоряння природнього газу, в умовах нестачі кисню в приміщенні може виникнути чадний газ. Він сприяє кисневому голодуванню, а це в свою чергу призводить до того, що людина може відчувати головний біль, нудоту, почервоніння шкіри і відповідно знепритомніти,  каже Олег Куцюк, начальник виробничо-технічного управління АТ “Рівнегаз”.

Це у свою чергу може призвести навіть до смерті.

До природного газу, який використовується в побуті, додають спеціальний ароматизатор. А ось чадний газ неможливо розпізнати за допомогою нюху.

При високій концентрації чадного газу сильна інтоксикація виникає вже після 2-3 вдихів, людина непритомніє. Через 6-7 хвилин настає смерть від зупинки серця.

Працівники Рівнегазу пропонують населенню більш безпечні способи обігріти свою оселю та зігрітися самому.

Можна обігріти свою оселю навіть завдяки гарячій грілці з водою. Це буде локальний, лише для однієї людини обігрів. Але набагато безпечніший ніж цеглини з газовою плитою.

Джерело: Рівне 1

Як зігрітися за відсутності тепла та світла – практичні поради

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×