Купити квартиру в Дніпрі

В Міноборони анонсували реформу харчування в ЗСУ: що відомо

харчування в ЗСУ

Міністр оборони України Олексій Резніков анонсував реформу харчування в ЗСУ. В його основі будуть не гроші та калорії, а одиниці виміру (грам/штук) і калорії, передає НСН.

Зараз у системі каталогу є вибір з 409 позицій, з яких військові частини формують для бійців раціон з енергетичною цінністю 3 500 калорій на добу. Проте в планах у Міноборони розробити веганське, халяльне, кошерне і пісне меню. В основі його створення використають досвід НАТО.

В Міноборони анонсували реформу харчування в ЗСУ:

В Міноборони анонсували реформу харчування в ЗСУ: що відомо

24 січня на засіданні антикорупційного комітету Олексій Резніков озвучив зобовʼязання запровадити нове меню у ЗСУ впродовж 4—5 місяців. Це завдання визначили як пріоритетне. Зараз необхідно створити робочу групу, яка відпрацює питання від процедур впровадження до змісту меню. Викликом Резніков називає те, що існують особливі вимоги до харчування видів, родів і сил ЗСУ: є моряки, десантники, авіація зі своїми особливостями, також є відмінності між харчуванням у польових умовах на фронті та в пункті постійної дислокації.

Найближчим часом Міноборони спільно з комітетами знайде формат, який гарантуватиме безпеку постачальників і зробить закупівлі більш прозорими, а бюджетні кошти — більш доступними для громадського контролю.

Джерело

Українці отримуватимуть по дві пенсії – в Кабміні анонсували реформу

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×