Купити квартиру в Дніпрі

В Україні готують зміни у правилах сплати ЄСВ

В Україні готують зміни у правилах сплати ЄСВ

В Україні готуються зміни у правилах сплати ЄСВ. Функції адміністрування єдиного соціального внеску може отримати Пенсійний фонд

У нашій державі хочуть посилити контроль над використанням коштів соціального страхування. Функції адміністрування єдиного соціального внеску може отримати Пенсійний фонд. Ці зміни підтримав комітет соціальної політики та захисту прав ветеранів.

Про це повідомляє НСН з посиланням на ВРУ.

В Україні готують зміни у правилах сплати ЄСВ

В Україні готують зміни у правилах сплати ЄСВ Верховна Рада

 

У прессслужбі ВРУ утонили, что йдеться про законопроєкти №9569, 9570 та 9571. Вказано, що ЄСВ – основне фінансове джерело системи, проте адміністрування зараз не відповідає середньоєвропейським нормам на тлі складних соціально-економічних умов в Україні. Це важливо, оскільки від якості адміністрування єдиного соціального внеску залежить здатність системи соцстрахування профінансувати збереження, відновлення працездатності робітників та гарантії матеріального забезпечення українців, які втратили працездатність.

З 1 січня 2024 року усі адміністративні структури та адміністрування ЄСВ має виконувати ПФУ. Очікується, що він займатиметься:

  • взяттям страхувальників на облік;
  • забезпеченням збору та обліку страхових коштів;
  • контролем за своєчасністю та повнотою їх сплати,
  • веденням Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування і персоніфікованого обліку відомостей про застрахованих осіб.

Єдиний внесок оплачуватиметься на рахунки територіальних органів ПФУ через його вебпортал електронних послуг. Ініціатори законопроєкту вважають, що Пенсійному фонду вдасться посилити державний контроль над використанням коштів соціального страхування, і в країні масово створюватимуть облаштовані робочі місця для осіб з інвалідністю.

Нагадаємо, що ЄСВ – це податок, який сплачуть роботодавці або самі українці, які офіційно не працевлаштовані. Ставка становить 22% та залежить від розміру мінімальної зарплати.

Ще новини України: Чи можна сплачувати пенсійний внесок за ув’язнених – відповіли у ПФУ

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×