Купити квартиру в Дніпрі

Укриття чи правило “двох стін” – де краще сховатися під час небезпеки

Укриття чи правило двох стін – де краще сховатися під час небезпеки

Наталя Гуменюк пояснила, чи можна під час повітряної тривоги пересидіти небезпеку вдома за правилом “двох стін”

Наталія Гуменюк, начальниця об’єднаного координаційного пресцентру сил оборони півдня України, капітан 1 рангу, наголосила, що під час сигналу повітряної тривоги краще переходити до укриття, тому що правило “двох стін” – це вже критични ситуація і вона не завжди може захистити так надійно, як сховище.

Про це вона розповіла в ефірі національного телемарафону. Про це розповідає НСН з посиланням на ТСН.

Укриття чи правило “двох стін” – де краще сховатися під час небезпеки

Укриття чи правило двох стін – де краще сховатися під час обстрілів

Наталія Гуменюк

“Правило двох стін може більш-менш допомогти у тому випадку, коли відбуваються обстріли, як у Херсоні – у безпосередній близькості, і це відбувається дуже раптово. Коли навіть не можна попередити про артилерійський, або мінометний обстріли. Коли лунає повітряна тривога – варто переходити до укриття”, – пояснила вона

За словами Гуменюк, не варто повідомляти, чим конкретно ворог атакує під час оголошення повітряної тривоги (балістика, “Кинджали”, артилерія), тому люди у такому випадку можуть нехтувати правилами безпеки і очікувати певний час, втрачаючи  його.

Наталія Гуменюк також наголосила, що укриття – це збереження життя, тому треба опікуватися тим, в якому стані ті укриття, які можуть слугувати захистом і збереженням життя.

Як ми повідомляли раніше, президент України Володимир Зеленський дав доручення провести тотальну перевірку всіх укриттів у країні.

Приводом стала трагедія в Деснянському районі Києва. Там, 1 червня 2023 року внаслідок ракетних обстрілів РФ у Києві загинули люди, зокрема дитина. Пізніше з’ясувалося, що під час повітряної тривоги ті просто не змогли потрапити в укриття, оскільки воно було закрите.

Як після цього заявив очільник країни, укриття цивільного захисту мають бути цілодобово доступними для людей, а забезпечувати це має місцева влада.

Раніше спікер КМВА Михайло Шаманов повідомив, що загалом у Києві сьогодні діє близько 4 тис. укриттів. Із них 3 393 – це цокольні підвальні приміщення, 364 – підземні автопаркінги, 211 – підземні переходи та 46 – підземні приміщення метрополітену. Приблизна загальна їхня місткість – б.

Ще новини України: Перевірка укриттів – скільки сховищ виявилося закритими і непридатними для використання

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×