Купити квартиру в Дніпрі

Указував маршрут і видавав гідрокостюм – на Закарпатті чоловік незаконно переправляв ухилянтів за кордон

На закарпатті затримали чоловіка, який переправляв ухилянтів за кордон

На Закарпатті поліцейські затримали чоловіка, який незаконно переправляв ухилянтів за кордон. За свої послуги він брав по $6 тис

Це місцевий 32-річний чоловік, житель Тячівського району. Скількох ухилянтів від мобілізації він встиг нелегально відправити з території України до Румунії – встановить слідство. Відомо, що з кожного клієнта за свої послуги він брав по $6 тис.

Про це розповідає НСН з посиланням на Факти.

“За налагодженою схемою чоловіки перетинали лінію кордону в обхід офіційних пунктів пропуску. Переправник обирав “зелену” ділянку кордону у межах Тячівського району. Маршрут ухилянтів пролягав через річку, яка й розділяє дві країни”, – розповіла Ганна Дан, речниця Головного управління Національної поліції в Закарпатській області.

Переправник вказував ухилянтам маршрут, давав кожному гідрокостюм. Бо вода у річці наразі льодяна.

На Закарпатті затримали чоловіка, який переправляв ухилянтів за кордон

Указував маршрут і видавав гідрокостюм - на Закарпатті чоловік незаконно переправляв ухилянтів за кордон

Він стежив за рухом прикордонних нарядів і координував дії своїх клієнтів, щоб ті не потрапили на очі охоронців кордону. І таким чином допомагав їм безперешкодно, незаконно втекти на територію сусідньої Румунії.

“Припинити злочинну діяльність вдалося у результаті вдало проведеної оперативної роботи співробітників міграційної поліції, спільно зі слідчими та співробітниками відділу кримінального аналізу ГУ Нацполіції у Закарпатській області. А також оперативників СБУ та прикордонників. За силової підтримки бійців КОРДу, оперативники затримали переправника військовозобов’язаних чоловіків неподалік одного з готельних комплексів на Тячівщині. Коли той саме отримував гроші від своїх чергових двох замовників”, – уточнила Ганна Дан.

Указував маршрут і видавав гідрокостюм - на Закарпатті чоловік незаконно переправляв ухилянтів за кордон

У затриманого вилучили $12 тис. Особи обидвох ухилянтів встановлені. Їм загрожує адміністративна відповідальність і штраф до 8,5 тис. грн.

Вочевидь, організатор каналу нелегального переправлення ухилянтів до Європи діяв не сам. Слідство встановлює його спільників.

Указував маршрут і видавав гідрокостюм - на Закарпатті чоловік незаконно переправляв ухилянтів за кордон

Наразі затриманий перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. Йому вже повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України.

А також обрали запобіжний захід – 60 діб тримання під вартою з можливістю внесення грошової застави у розмірі 120 тис. грн. За скоєне йому загрожує до дев’яти років позбавлення волі.

Списки ухилянтів від мобілізації почали вивішувати на Дніпропетровщині – чи законно це

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×