Купити квартиру в Дніпрі

Незвичайне явище над Києвом – чи працювала ППО та чому лунала тривога відповів Ігнат

Незвичайне явище над Києвом - чи працювала ППО та чому лунала тривога відповів Ігнат

Вночі 19 квітня можна було побачити незвичайне явище над Києвом. Речник Командування Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат розповів, чи працювала ППО під час спалаху та чому лунала тривога

Повітряні сили не займаються небесними тілами, тому українська ППО не працювала під час вибуху невідомого об’єкта над Києвом. Водночас повітряну тривогу оголосили, оскільки трапилась внештатна ситуація, на яку треба було реагувати.

Про це заявив полковник, речника Командування Повітряних Сил ЗСУ Юрія Ігната під час телемарафону. Інформує НСН з посиланням на РБК-Україна.

Вночі 19 квітня жителі столиці побачили незвичайне явище над Києвом

Незвичайне явище над Києвом - чи працювала ППО та чому лунала тривога відповів Ігнат

“Повітряні сили не займаються небесними тілами. Повітряні сили займаються відбиттям російської агресії”, – констатував він.

За словами Ігната, повітряні сили не працювали на цьому напрямку.

“Повітряні сили працювали по “шахедах”. Повітряне командування “Схід” 10 “шахедів” знищило, там була гаряча бойова робота. І в той час, як працювали там, в Києві всі спостерігали ось таке незвичне явище”, – додав він.

Коментуючи оголошення повітряної тривоги, Ігнат відповів наступне: “А як ви хотіли? В країні йде війна, щось вибухнуло в небі. Треба ж реагувати якось. Це несподівано було для всіх – позаштатна ситуація. Безумовно, повітряне командування “Центр” оголосило повітряну тривогу, щоб, як мінімум, з’ясувати, що трапилось”.

Він нагадав, що були такі випадки, коли росіяни застосовували комплекс С-400 або балістичного озброєння, коли тривогу оголошували невчасно.

“Не завжди є інформація, що противник їх застосував. Це дуже тонкі речі. В країні війна і краще перестрахуватись”, – додав Ігнат

Ще новини України: Скільки літаків-винищувачів вже має Україна – відповідь Повітряних сил

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×