Купити квартиру в Дніпрі

Міноборони РФ, ймовірно, відмовилося від захоплення Бахмуту – ISW назвав новий пріоритет

армія РФ відмовилися від захоплення Бахмуту

Міністерство оборони РФ, ймовірно, відмовилося від захоплення Бахмуту. Інститут вивчення війни назвав нову ціль окупантів

Зміна пріоритету міноборони РФ поставила «вагнерівців» і їхнього ватажка Євгена Пригожина у складне становище

Міністерство оборони Росії, схоже, відмовилося від наступу на Бахмут. Натомість акцент зміститься на підготовку до очікуваного контрнаступу Збройних сил України. Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW), повідомляє НСН.

Аналітики вказують, що таким чином російські військові можуть поставити приватну військову компанію «Вагнер» та її керівника Євгена Пригожина у потенційно складне становище.

Як зазначається, Пригожин випустив серію відеороликів, у яких оголосив, що «вагнерівці» підуть із Бахмута 10 травня, якщо не отримають необхідні боєприпаси, і особливо різко та емоційно висловився про начальника генштабу РФ генерала армії Валерія Герасимова та міністра оборони Росії Сергія Шойгу.

Гнів терориста Пригожина в одному з останніх відео свідчить про те, що міноборони РФ, ймовірно, скасувало пріоритет Бахмута і перемістило оперативний центр в інше місце на театрі воєнних дій. Як зауважують анаітики, це може серйозно підірвати здатність бойовиків «Вагнера» ефективно діяти у районі Бахмута.

Міноборони РФ, ймовірно, відмовилося від захоплення Бахмуту

Міноборони РФ, ймовірно, відмовилося від захоплення Бахмуту - ISW назвав новий пріоритет

Інші висновки ISW

Постійна наполегливість ПВК «Вагнера» у Бахмуті суперечить загальним уповільненням темпів російських операцій в інших частинах України.

Міністр оборони РФ Сергій Шойгу доручив новопризначеному заступнику міністра з тилу Олексію Кузьменкову контролювати постачання озброєння та техніки.

Російська окупаційна влада оголосила про насильницьке виселення 70 тисяч мирних жителів окупованої частини Запорізької області.

Окупанти провели наземні атаки в районі Кремінної та Авдіївки і досягли незначних успіхів у Бахмуті.

Російські блогери стверджували, що ЗСУ проводили обмежені контратаки під Бахмутом.

Російська окупаційна влада продовжує заходи щодо посилення громадського контролю над окупованими територіями.

Ще новини України: «Росіяни стягують війська» – в ЗСУ прокоментували заяву Пригожина про вихід з Бахмута

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×