Купити квартиру в Дніпрі

Контрнаступ ЗСУ – Буданов зробив заяву про наступальні дії української армії на фронті

Контрнаступ ЗСУ Буданов зробив заяву про наступальні дії української армії на фронті

Керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов розповів про контрнаступ ЗСУ і просування української армії на фронті

Керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов дав інтерв’ю болгарському телеканалу bTV, під час якого розповів про просування наступальних дій ЗСУ та “зернову угоду”.

Про це інформує пресслужба ГУР, передає НСН.

Головний розвідки України закливав світ “не бути заручником дій однієї країни-терориста Росії”. Він наголосив, що ворожі атаки на портову інфраструктуру й зерносховища України – “це ще одне свідчення російського злочину проти людяності”.

“Через те, що ми скоротили експорт зерна, страждають в основному незабезпечені країни, які у продовольчому сенсі залежать від України –  в основному це країни Азії та Африки. Ми знову почнемо експортувати зерно, подобається це росії чи ні”, – запевнив Буданов.

Контрнаступ ЗСУ – Буданов зробив заяву про наступальні дії української армії на фронті

Контрнаступ ЗСУ Буданов розповів про наступальні дії української армії на фронті

За його словами, Україна вживає заходів, аби відновити обсяги експорту.

Щодо контрнаступу української армії, то Буданов розповів, що наступальні дії на фронті тривають.

“На Бахмутському напрямку трохи швидше, ніж на півдні, але час покаже”, – зазначив він.

Також керівник ГУР висловив вдячність Болгарії за військову підтримку у війні проти Росії.

“Болгарія передала нам значну кількість зброї, але головне – збільшує обсяги виробництва нових боєприпасів. Потреби дуже високі, тому для нас це життєво важливо. Україна завжди пам’ятатиме і буде вдячна за ту допомогу, яку нам надає Болгарія”, – підкреслив він.

Як повідомляє Генштаб, протягом доби відбулось понад 30 бойових зіткнень між українською та російською арміями. Зокрема, на Лиманському напрямку ворог вів безуспішнеі наступальні дії в районі Білогорівки Луганської області.

На Куп’янському напрямку українські воїни стійко тримають оборону, успішно відбили атаки противника в районах Вільшаної та Синьківки Харківської області.

Ще новини України: Новий етап контрнаступу ЗСУ – названо головний напрямок просування української армії

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×