Купити квартиру в Дніпрі

Оксен Лісовий заявив про спрощення навчання для українських школярів за кордоном

Оксен Лісовий заявив про необхідність спрощення навчання для українських школярів

За кордоном через війну навчається до мільйона українських дітей. Вони зобов’язані ходити у місцеві школи в країні, де перебувають. Оксен Лісовий заявив про спрощення навчання для школярів з України

За кордоном через війну навчається від пів мільйона до мільйона українських дітей. Вони зобов’язані, відповідно до законодавств країн, у яких перебувають, ходити у місцеві школи.

Про це розповів очільник Міносвіти Оксен Лісовий. І уточнив, чому таке навчання – важке для учнів. Про це розповідає НСН.

У МОН заявили про спрощення навчання для школярів

Міністр уточнив, що діти, які вчаться у місцевих школах за кордоном, хочуть отримати і українські документи про освіту. Тому паралельно здобувають освіту і в українських школах. А це, за словами Лісового, для таких дітей – перенавантаження просто колосальне. Тож доволі часто у такій ситуації учні вимушені обирати.

Оксен Лісовий заявив про спрощення навчання для українських школярів за кордоном

“Потрібно зробити так, щоб цей вибір не стояв. Максимально спростити їм навчання у школах. Наше бачення – залишити унікальні наші предмети, універсальні предмети зараховувати. Тут теж є складнощі в синхронізації програм, але ми повинні це зробити”, – вважає очільник МОН

Глава МОН назвав термінові зміни української освіти

Перш за все в Україні дбатимуть про безпеку учнів та вчителів під час освітнього процесу.

Не менш важливим завданням на сьогодні є і повернення до очного навчання.

Ще одне важливе завдання, яке ставить для реалізації МОН, – організація якісного онлайн-навчання. Це для школярів за кордоном та тих, хто через безпекову ситуацію в Україні змушений вчитися дистанційно.

Серед інших важливих завдань для втілення – тотальна цифровізація та оптимізація доступу до освіти через створення індивідуальних кабінетів.

Ще одним пріоритетом МОН є модернізація та трансформація системи професійної освіти.

Джерело

Ще новини України: Оксен Лісовий зробив важливу заяву щодо української освіти (відео)

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×