Купити квартиру в Дніпрі

Знищили вертоліт, 910 окупантів і купу наземної техніки: ситуація на фронті 8 лютого

Знищили вертоліт, 910 окупантів і купу наземної техніки: ситуація на фронті 8 лютого

Повномасштабна війна в Україні триває вже сімсот п’ятнадцяту добу. Про ситуацію на фронті 8 лютого, успіхи ЗСУ, втрати окупантів і нічну повітряну атаку НСН повідомляє, посилаючись на Генштаб ЗСУ.

Нічна повітряна атака сьогодні

У Повітряних Силах інформують, що у ніч на 8 лютого 2024 року противник завдав удару 17-ма ударними БпЛА типу  “Shahed-136/131” з мису Чауда – Крим.

До відбиття повітряного нападу залучено зенітні ракетні підрозділи і мобільні вогневі групи Повітряних Сил та Сил оборони України.

В результаті бойової роботи знищено 11 «шахедів» у межах Миколаївської, Одеської, Вінницької та Дніпропетровської областей.

Повітряна атака в ніч на 8 лютого: виникли пожежі, багато руйнувань – все, що відомо (фото, відео)

Загальна ситуація на фронті 8 лютого

російська федерація продовжує ігнорувати закони та звичаї ведення війни, використовує тактику терору, завдає ракетних та авіаційних ударів, здійснює обстріли з реактивних систем залпового вогню не тільки по військових, а й по численних цивільних об’єктах нашої держави.

Протягом минулої доби відбулося 92 бойових зіткнення. Загалом ворог завдав 51 ракетний та 80 авіаційних ударів, здійснив 89 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення, серед яких є діти. Руйнувань та пошкоджень зазнали багатоповерхові та приватні будинки, а також інша цивільна інфраструктура в Київській, Харківській, Дніпропетровській, Херсонській, Миколаївській, Хмельницькій та Львівській областях.

Авіаційних ударів російських окупантів зазнали: Яблунівка Сумської області; Табаївка Харківської області; Білогорівка Луганської області; Олександропіль, Авдіївка, Новомихайлівка, Костянтинівка, Старомайорське Донецької області; Новодарівка Запорізької області; Горностаївка, Зміївка, Тягинка Херсонської області.

Під артилерійським вогнем російських загарбників опинилися понад 130 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

Ситуація на окремих напрямках

Знищили вертоліт, 910 окупантів і купу наземної техніки: ситуація на фронті 8 лютого

  • В зоні відповідальності оперативно-стратегічного угруповання військ “Північ” на Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін.
  • На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону в бєлгородській області.
  • В зоні відповідальності оперативно-стратегічного угруповання військ “Хортиця” на Куп’янському напрямку нашими захисниками відбито 3 атаки біля Синьківки та Іванівки Харківської області, де ворог намагався прорвати оборону наших військ.
  • На Лиманському напрямку українські воїни відбили 9 атак противника в районах Білогорівки Луганської області та Тернів, Торського Донецької області.
  • На Бахмутському напрямку Силами оборони відбили 8 атак окупантів неподалік Іванівського та Кліщіївки Донецької області.
  • В зоні відповідальності оперативно-стратегічного угруповання військ “Таврія” на Авдіївському напрямку українські захисники продовжують стримувати ворога, який не полишає спроб оточити Авдіївку. Наші воїни стійко тримають оборону, завдаючи загарбникам значних втрат. Сили оборони протягом минулої доби відбили 27 атак в районах Новобахмутівки, Авдіївки та ще 13 атак біля  Невельського та Первомайського Донецької області.
  • На Мар’їнському напрямку українські воїни продовжують стримувати противника неподалік Красногорівки, Георгіївки, Побєди та Новомихайлівки Донецької області, де відбили 22 атаки.
  • На Шахтарському напрямку ворог наступальних дій не проводив.
  • На Запорізькому напрямку наші захисники відбили 2 атаки противника західніше Вербового та Роботиного Запорізької області.
  • В зоні відповідальності оперативно-стратегічного угруповання військ “Одеса” на Херсонському напрямку попри значні втрати, російські окупанти не полишають спроб вибити українські підрозділи із займаних позицій. Так, протягом минулої доби противник здійснив 4 безуспішні штурмові дії.

Успіхи ЗСУ

Знищили вертоліт, 910 окупантів і купу наземної техніки: ситуація на фронті 8 лютого

Водночас, українські воїни активними діями завдають окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту.

Протягом минулої доби авіація Сил оборони України завдала ударів по 6 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника.

Підрозділи ракетних військ завдали ударів по 3 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та 2 складах боєприпасів противника.

Орієнтовні втрати ворога минулої доби склали: 910 російських окупантів, 11 танків, 20 бойових броньованих машин, 24 артилерійських систем, засіб протиповітряної оборони, 1 вертоліт, 14 БпЛА оперативно-тактичного рівня, 31 крилата ракета, 27 автомобілів та 8 одиниць спеціальної техніки.

Втрати окупантів

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 08.02.24 орієнтовно склали:

  • особового складу ‒ близько 392380 (+910) осіб,
  • танків ‒ 6383 (+11) од,
  • бойових броньованих машин ‒ 11899 (+20) од,
  • артилерійських систем – 9411 (+24) од,
  • РСЗВ – 980 (+0) од,
  • засоби ППО ‒ 666 (+1) од,
  • літаків – 332 (+0) од,
  • гелікоптерів – 325 (+1) од,
  • БПЛА оперативно-тактичного рівня – 7191 (+14),
  • крилаті ракети ‒ 1880 (+31),
  • кораблі /катери ‒ 24 (+0) од,
  • підводні човни – 1 (+0) од,
  • автомобільної техніки та автоцистерн – 12513 (+27) од,
  • спеціальна техніка ‒ 1505 (+8)

Дані уточнюються.

Знищили вертоліт, 910 окупантів і купу наземної техніки: ситуація на фронті 8 лютого

Ще новини України: 83 атаки на Донбасі: що відбувається на фронті 7 лютого

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×