Купити квартиру в Дніпрі

Масована повітряна атака в ніч на 10 березня: були влучання, є постраждалі – все, що відомо (фото)

Масована повітряна атака в ніч на 10 березня

Ворогом була здійснена чергова масована повітряна атака в ніч на 10 березня. Росіяни запускали по Україні ракети і дрони. Більшість ворожих цілей вдалося збити, але були і влучання. На жаль, не обійшлося без постраждалих. НСН розповість все, що відомо на цей момент. Матеріал оновлюється.

Інформація від Повітряних сил

Згідно із даними Повітряних сил, у ніч на 10 березня 2024 року російські окупанти ударили 4-ма зенітними керованими ракетами С-300 по Харківщині і Донеччині та 39 ударними БпЛА типу «Shahed» (райони пусків безпілотників – мис Чауда, Крим, Приморсько-Ахтарськ – рф.).

В результаті бойової роботи збито 35 «шахедів» у межах Кіровоградської, Миколаївської, Дніпропетровської, Черкаської, Одеської, Херсонської, Хмельницької, Вінницької, Київської та Житомирської областей.

Більшість цілей знищено силами та засобами мобільних вогневих груп Сил оборони України. Також до відбиття повітряного нападу залучалась винищувальна авіація, зенітні ракетні підрозділи Повітряних Сил, засоби РЕБ.

Масована повітряна атака в ніч на 10 березня: були влучання, є постраждалі – все, що відомо (фото)

Сили оборони півдня інформують

Вночі ворог знов атакував південні регіони України дронами-камікадзе  типу «Shahed-131/136», запустивши їх традиційними маршрутами із складними маневрами.

В операційній зоні Сил оборони півдня України підрозділи ППО в інтенсивному режимі понад 4,5 години відбивали масовану атаку дронів, які заходили і з акваторії моря, і з тимчасово окупованої частини Херсонщини.

20 БпЛА було знищено, з них 11 на Одещині, 6 на Миколаївщині, 2 на Херсонщині та ще 1 на Дніпропетровщині.

Масована повітряна атака в ніч на 10 березня: ситуація в регіонах

Донецька область

Ворог атакував Донеччину ракетами. Тут багато поранених і руйнувань.

По Мирнограду у Покровському районі росіяни випустили 3 ракети С-300: поранено щонайменше 9 людей, у тому числі 1 підліток, пошкоджено 9 багатоповерхівок і 27 автівок. Добропілля зазнало атаки шахедами — пошкоджено 2 адмінбудівлі та 2 приватні будинки.

photo 2024 03 10 10 02 27 (2)

photo 2024 03 10 10 02 27 (3)

photo 2024 03 10 10 02 27 (4)

photo 2024 03 10 10 02 27

Дніпропетровська область

Пізно ввечері наші оборонці неба знищили два ворожі безпілотники. Їх збили у Криворізькому та Нікопольському районах.

Стався в області й ракетний удар. Агресор поцілив по підприємству у Новомосковському районі. Постраждав 58-річний чоловік. Йому надали необхідну медичну допомогу, лікуватиметься вдома.

Через «приліт» виникла пожежа. Вогонь рятувальники вже приборкали.

Одеська область

В ніч з 9 на 10 березня російські військові атакували Одещину дронами-камікадзе типу «Shahed-131/136», запустивши їх традиційними маршрутами із складними маневрами.

Про це повідомляють Сили оборони півдня України.

На Одещині підрозділи ППО знищили 11 ударних безпілотників.

Ворог вкотре підступно спрямовував ударні безпілотники через житлові квартали та промислові райони населених пунктів, що ускладнювало роботу силам ППО.

Влучанням одного з дронів на промисловому об’єкті в Одеському районі пошкоджено будівлю. Виниклу пожежу рятувальники оперативно ліквідували. Люди не постраждали.

Фото наслідків удару по Одещині від Сил оборони півдня

Масована повітряна атака в ніч на 10 березня

Масована повітряна атака в ніч на 10 березня

Масована повітряна атака в ніч на 10 березня

Масована повітряна атака в ніч на 10 березня

Масована повітряна атака в ніч на 10 березня

Вінницька область

Вночі російські окупанти атакували Вінницьку область.

Про наслідки атаки повідомив очільник ОВА Сергій Борзов.

Цієї ночі на Вінниччині внаслідок роботи ППО уламки пошкодили об’єкт інфраструктури, в результаті чого виникла пожежа. Станом на 06:30 пожежу ліквідовано. Постраждалих немає, – написав він

Київська область

Неспокійно цієї ночі було і в Київській області.

Про це повідомив очільник ОВА Руслан Кравченко.

Вночі ворог атакував область дронами. Тривога оголошувалася двічі та тривала понад три години. Влучань в об’єкти житлової та критичної інфраструктури  не зафіксовано. Постраждалі відсутні. В одному з населених пунктів у приватному будинку вибуховою хвилею пошкоджені вікна на другому поверсі. Оперативні служби продовжують роботу щодо фіксації наслідків нічної атаки ворога, – написав він

Кіровоградська область

Частину дронів, які росія запустила по Україні, збили над Кіровоградщиною, повідомив начальник Кіровоградської обласної військової адміністрації Андрій Райкович.

Попередньо – без наслідків. Дякуємо нашим славним Збройним Силам України за те, що ми живі, – йдеться в повідомленні

Ще новини України: Масована повітряна атака в ніч на 8 березня: є загиблі, серед поранених діти – все, що відомо

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×