Купити квартиру в Дніпрі

В Україні створюють Smart-укриття: як вони виглядатимуть

Smart-укриття

В Україні створюють інноваційні Smart-укриття. Вони зможуть гуртувати творчу молодь як під час небезпеки, так і в мирні часи, передає НСН.

Для цього планують реорганізувати існуючі укриття та бомбосховища, перетворивши їх на безпечні освітні інноваційні хаби Smart Shelter – CLUST Space. Метою проєкту є підтримка безперервного освітнього процесу в Україні в умовах російської повномасштабної військової агресії, пошук та впровадження інноваційних та комфортних рішень безпеки, що стануть фундаментом повоєнного відновлення країни.

В Україні створюють Smart-укриття: як вони виглядатимуть

Де облаштують Smart-укриття

З’являться Smart-укриття на базі приміщень вищих навчальних закладів. Як розповіли 20 січня у пресслужбі міністерства освіти та науки України, перше Smart-укриття на базі бібліотеки Національного технічного університету «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського». Для цього вже створили робочу групу, до якої входять:

  • Студенти та керівний склад КПІ;
  • Представники державних установ;
  • Співробітники компанії “CLUST”.

«Наразі команда проєкту шукає партнерів для його масштабування по всій території України та відкриття ще 10 – 20 інноваційних укриттів при університетах», йдеться у повідомленні.

В Україні створюють Smart-укриття: як вони виглядатимуть

З чого складатиметься  Smart-укриття

Перший інноваційний хаб Smart Shelter облаштують у приміщенні площею 600 квадратних метрів. У ньому буде робоча зона для навчання, читання лекцій та презентацій. Також там буде зона відпочинку, кухня, туалети та душові кабіни, куточок для дітей з меблями-трансформерами та багато іншого.

Релаксосховище, портал у минуле та мамад: як українці облаштовують бомбосховища

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×