Купити квартиру в Дніпрі

Україна можливо перетнула «червону» ядерну лінію Кремля – Newsweek

Україна можливо перетнула «червону» ядерну лінію Кремля – Newsweek

Україна можливо перетнула «червону» ядерну лінію Кремля, здійснивши атаки на російський радар у Мордовії.

Про це пише американський журнал Newsweek 17 квітня, передає НСН. Стаття вийшла ще до того, як стало відомо, про другу атаку на цей же об’єкт сьогодні. Автор матеріалу пише про перший удар – який було завдано 11 квітня.

Як повідомлялося, у середу вранці 11 квітня українські безпілотники обстріляли 590-й окремий радіотехнічний центр військової частини 84680 у місті Ковилкино, розташованому в Республіці Мордовія, приблизно за 360 миль від кордону з Україною.

На цьому місці розміщено загоризонтний радар 29Б6 «Контейнер», який є частиною російської мережі розвідки та раннього попередження аерокосмічних атак, у тому числі балістичних ракет.

А сьогодні по «Контейнеру» було завдано другого удару.

Україна можливо перетнула «червону» ядерну лінію Кремля

На думку журналіста, атака безпілотників на російський радар, можливо, перетнули одну з червоних ліній Москви для потенційного використання ядерної зброї — «зрив дій у відповідь ядерних сил», згідно з формулюванням указу Кремля, підписаного президентом Володимиром Путіним у 2020 році.

Джерела кажуть, що результати атаки в середу ще встановлюються. Українські ЗМІ повідомляли, що під час атаки 11 квітня була пошкоджена будівля командного пункту, а російська влада заявила, що було збито два безпілотних літальних апарати (БПЛА). “Українська правда ” з посиланням на неназване джерело в Головному управлінні оборонної розвідки України повідомило, що результати удару ще оцінюються, – пише автор статті

На його думку, якщо постраждала радіолокаційна система «Контейнер», атаки могли відповідати одній з «умов, що визначають можливість застосування Російською Федерацією ядерної зброї», як зазначено в указі російського диктатора від 2020 року.

Йдеться про «отримання достовірної інформації про пуски балістичних ракет по територіях Російської Федерації та (або) її союзників», а також «застосування противником ядерної зброї або інших видів зброї масового ураження на територіях Російської Федерації». Федерації та (або) її союзників».

Серед інших критеріїв – «вплив противника на критично важливі державні чи військові об’єкти Російської Федерації, вихід з ладу яких призведе до зриву дій у відповідь ядерних сил», а також «агресія проти Російської Федерації із застосуванням звичайної зброї, коли під загрозою саме існування держави».

Ще новини України і світу: Мінус «одна ЗАЕС» за два тижні: що чекає на українців через удари по енергосистемі

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×