Купити квартиру в Дніпрі

Тривожно: дрони ГУР атакували РЛС в Мордовії  і завод у Татарстані – ЗМІ (відео)

Тривожно: дрони ГУР атакували РЛС в Мордовії  і завод у Татарстані – ЗМІ (відео)

Дрони ГУР атакували РЛС в Мордовії  і завод у Татарстані, 17 квітня. На Росії закривають небо.

Про це повідомляють ЗМІ з посиланням на власні джерела. А місцеві телеграм-канали публікують відео з місця подій, передає НСН.

Удар по РЛС в Мордовії

17 квітня українські безпілотники атакували 590 окремий радіотехнічний вузол військової частини 84680, розташований в російському місті Ковилкіно, що в Мордовії.

За даними джерел Української правди, ціллю удару БпЛА став загоризонтний радіолокатор 29Б6 “Контейнер” із дальністю виявлення цілей близько 3000 км та висотою виявлення понад 100 км. Відстань від українського кордону до місця ураження – близько 680 кілометрів.

Двокоординатна загоризонтна РЛС 29Б6 “Контейнер” входить до системи розвідки та попередження про повітряно-космічний напад. Перший зразок РЛС “Контейнер” росіяни спорудили в місті Ковилкіно у Мордовії у 2000—2002 роках.

Місцеві мешканці у месенжерах пишуть, що звуки вибухів було чутно близько 9 ранку. Також у мережі публікують відео, на яких видно стовп диму на місці РЛС “Контейнер” після влучання безпілотника.

Зазначимо, це вже друга атака на даний об’єкт. Про першу атаку на радіолокатор загоризонтного виявлення в Ковилкіно повідомлялося 11 квітня. За інформацією ЗМІ, тоді внаслідок атаки пошкодження отримала будівля, в якій розташовувався командний пункт.

Дрони ГУР атакували завод у Татарстані

ГУР атакувало завод у Татарстані, де виробляють літаки Ту-22М і Ту-160М

За інформацією джерел РБК-Україна в спецслужбі, безпілотники ГУР МО сьогодні вранці атакували авіаційний завод у російському Татарстані. Ціллю став авіазавод ім. Горбунова у Казані, де ворог виготовляє та ремонтує бомбардувальники Ту-22М та Ту-160М.

Ось така обстановка була сьогодні у Казані.

На заводах лунала повітряна тривога, а робітників гнали у бункер.

Аеропорт у Казані закрили. Але не тільки тут.

Як стало відомо з російських ЗМІ, небо закрили над Нижнім Новгородом, Казанню та Набережними Човнами. Причина – загроза повітряної атаки.

Крім того, обмеження на польоти є в аеропорту Шереметьєво — вони також пов’язані з можливою атакою БПЛА.

У Підмосков’ї запроваджено сигнал «Килим» (його вводять при появі в повітряному просторі невідомих об’єктів. Сигнал означає, що всі повітряні судна мають негайно сісти або залишити район).

Тривожно: дрони ГУР атакували РЛС в Мордовії і завод у Татарстані – ЗМІ (відео)

Ще новини України і світу: Українські дрони завдають більше шкоди Росії, ніж західні санкції – CNN

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×