Купити квартиру в Дніпрі

У росії озвучили свої подальші цілі в Україні – Арестович прокоментував заяву

У росії озвучили свої подальші цілі в Україні – Арестович прокоментував заяву

У росії озвучили свої подальші цілі в Україні. Відповідну заяву сьогодні зробили у Міноборони РФ. Так, у заяві йдеться, що на київському та чернігівському напрямках відбувається планова перегрупування військ, тому що цілі на даному етапі виконано. Про це НСН повідомляє, посилаючись на російські ЗМІ.

Цитуємо заяву Міністерства оборони росії дослівно:

“На київському та чернігівському напрямках відбувається планова перегрупування військ.

На першому етапі спецоперації планувалося змусити противника сконцентрувати сили для утримання великих пунктів на київському і чернігівському напрямках, включаючи Київ, скувати їх на полі бою і без штурму міст (щоб уникнути втрат серед цивільних – від ред.: в ООН підтвердили 3000 загиблих і постраждалих цивільних внаслідок російської агресії, і це не повні цифри) завдати поразки, яка не дозволила  б їм використовувати сили на головному напрямку російських дій – на Донбасі.

Всі ці цілі були виконані.

Одночасно російська армія вирішувала інше завдання – відсутністю припливу свіжих сил противника з заходу і центру України створити умови для проведення завершального етапу операції по звільненню «республік Донбасу».

З цією метою проводилася і триває постійне цільове вогневе ураження створених «київським режимом» за 8 років укріплень, взяті під повний контроль основні лінії комунікацій і постачання, знищені системи ППО України, аеродромна інфраструктура, найбільші військові склади, центри підготовки і зосередження «найманців».

Таким чином всі основні завдання російських сил на київському і чернігівському напрямках виконані, мета перегрупування російських військ – активізація дій на пріоритетних напрямах і, перш за все, завершення операції щодо повного «звільнення» Донбасу”.

Коментар Арестовича: «На Донбасі буде боляче»

У росії озвучили свої подальші цілі в Україні – Арестович прокоментував заяву

Ситуація через місяць після російського вторгнення показує, що плани Кремля в Україні повністю провалилися. Але найближчим часом буде дуже напружено на Донбасі.

«Нещодавно було офіційне повідомлення Міноборони РФ, що вони ‘змінюють цілі операції’ в Україні і зараз будуть зосереджуватися на ‘повному звільненні Донбасу’, тобто спробі розширення так званих ‘ДНР’ і ‘ЛНР’ в межах адміністративних кордонів Донецької і Луганської областей. Згадайте, на початку військової кампанії в Україні вони декларували ‘денацифікацію’ і ‘демілітаризацію’ України. Зміна їх цілей показує, що плани Кремля повністю провалилися», сказав Арестович.

За його словами, ще одна ознака того, що Росія провалилася, — те, що на другий день «операції» окупанти попросили про переговори.

«Це безпрецедентний випадок у світовій військовій історії, тому що не було такого, щоб сторона нападу на другий день просила про переговори. Це означає, що спочатку у них все пішло не так. Зараз жоден з російських військових чи політиків не може сказати Путіну, що все провалилося і потрібно робити по-іншому. Під тиском обставин і реальної інформації, яка надходить з України, вони це зрозуміли і офіційно змінили мету операції. Загалом, це значить для РФ оперативну поразку», — констатував радник Офісу президента.

Він зазначив, що зараз окупанти зосередять зусилля на зоні Операції об’єднаних сил (ООС) та на утриманні півдня України, зокрема, Херсона, — про наступ там вже мова не йде.

«Зазначу, що спочатку російські війська наступали відразу на семи-восьми оперативних напрямках, зараз залишилося два. Наші сили вже звільняють Сумську область, частину Харківської і Київської. Звідти вже виходять російські колони. Це для них провал… Боляче можливо буде в зоні ООС. Вони концентрують там всі сили, які зараз виводяться з півночі України. Там непроста ситуація», — сказав Арестович.

Він підкреслив, що поки основне російська угруповання діє на північ Маріуполя, про те, щоб деблокувати місто, мова не йде.

«Наші війська не пройдуть по степу 120 кілометрів під ударами авіації з анексованого Криму та Ростовської області РФ. Жодна установка ППО, що рухається в колоні, не зможе відбити масовану повітряну атаку. Ми просто поховаємо резерви, які є і можуть туди висунутися. Командир полку ‘Азов’ це чудово розуміє. Він нещодавно заявив, що Маріуполь відтягує сили противника. Це Маріуполь допомагає Україні, і це правда. Якби не Маріуполь, ці сили були б кинуті на інші ділянки фронту. З військової точки зору деблокувати Маріуполь неможливо, оперативна обстановка поки не дозволяє цього зробити», — резюмував Олексій Арестович.

Коли закінчиться війна: Арестович назвав терміни і два варіанти фіналу

Путіну не можна вірити – Порошенко про цілі президента РФ по Україні і Європі

Резніков прокоментував “інсайди” щодо нового вторгнення Росії

 

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×