Купити квартиру в Дніпрі

Резніков прокоментував “інсайди” щодо нового вторгнення Росії

вторгнення Росії

Очільник Міністерства оборони України Олексій Резніков прокоментував “інсайди” західних ЗМІ про повторне вторгнення Росії.

За його словами, інформаційна війна проти Росії наразі допомагає у стримуванні агресора, але дуже шкодить економіці України.

Про це він розповів в інтерв’ю РБК-Україна, передає НСН.

На його думку, “жовта преса” поширює фейки для нагнітання паніки, проте справжні ЗМІ відстежують ситуацію та подають правдиву інформацію.

“Жовта преса” робить це з однією метою. Більш серйозна – намагається відстежувати та давати правду. Кожен робить свою роботу”,сказав Резніков.

Міністр оборони України наголосив, що уряд стежить за змінами на кордонах України та звіряє з даними, які надає розвідка партнерів та союзників.

“Я хочу підкреслити: ми відстежуємо зміни обстановки навколо наших кордонів, ми звіряємо це з даними, які нам дають колеги і партнери, розвідувальні спільноти різних країн – фактаж збігається. Але оцінки, припущення, гіпотези і версії потім вибудовуються дуже по-різному. І вони дуже сильно залежать від порядку денного тієї країни, звідки, власне, і відбувається цей інформаційний вихід.

Тут немає єдиного пояснення, у кожного свій порядок денний і своя мета. Наша мета – зберегти спокій, зберегти стабільність, і, значить, стійкість в суспільстві”,зазначив очільник Міноборони.

За його словами, інформаційна війна проти Росії вигідна для України, водночас це завдає шкоди економіці нашої країни.

Так, з одного боку нам це допомагає. Ми стали отримувати приголомшливі пакети і обсяги допомоги, грошової, політичної, економічної і, найважливіше, з військово-технічної частини – це озброєння і боєприпаси. Ми отримуємо те, про що раніше і мріяти не могли. Але інформаційний перегрів і шум, яким користується, в тому числі, і наш північний недружній сьогодні сусід, чия мета – дестабілізація в нашій країні, ця поширювана паніка, – починають впливати на суспільство, і на це дуже чутливо реагують фінансові ринки”,заявив Резніков.

На думку міністра, в інформаційній сфері нині найбільше потрібен баланс.

Водночас Резніков відзначив, як тільки Путін відведе свої війська від кордону України, градус почне знижуватись.

“Як тільки відбудеться реальний відхід російського контингенту від наших кордонів, як тільки вони закінчать ці свої оголошені навчання, градус почне знижуватися. Звичайно, західні ЗМІ не зможуть на це не відреагувати і будуть говорити: ось, є позитивні сигнали. Ну, а далі, звичайно ж, всі повинні повернутися на трек політико-дипломатичного спілкування, переговорів, досягнення якихось домовленостей”, відзначив міністр, додавши, що Кремль, на жаль, продовжує використовувати тактику шантажу.

Резніков закликав українців зберігати спокій та стійкість, перевіряти будь-яку інформацію та довіряти офіційним джерелам (Міноборони, ЗСУ, СБУ, Нацполіції та іншим правоохоронним органам).

Зеленський увів у дію стратегію забезпечення державної безпеки

Донбас сьогодні: у Станиці Луганській бойовики обстріляли дитячий садок з дітьми 17 лютого

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×