Купити квартиру в Дніпрі

ЗСУ знищили 10 човнів російських ДРГ на півдні за добу – Гуменюк

ЗСУ знищили 10 човнів російських ДРГ на півдні за добу – Гуменюк

Минулої доби Сили оборони Півдня знищили 10 човнів російських ДРГ, а також 40 окупантів, великокаліберну гармату та 5 одиниць автобронетанкової техніки.

Про це в ефірі телемарафону повідомила начальник об’єднаного координаційного пресцентру Оперативного командування “Південь” Наталя Гуменюк  “Єдині новини”, інформує НСН із посиланням на Укрінформ.

“Наша контрбатарейна боротьба доволі потужна. За минулу добу знищено аж 10 ворожих човнів. Це намагання (загарбників – ред.) маневрувати між островами. Вони (човни) майже всі цивільні, переобладнані під диверсійно-розвідувальні групи. 40 окупантів пішли за курсом “руського воєнного корабля”, одна великокаліберна гармата та 5 одиниць автобронетанкової техніки”, сказала Гуменюк.

Чи готують окупанти нову атаку – про ситуацію в Чорному морі розповіла Гуменюк

За її словами, у південних регіонах поки що дуже помітної зміни лінії фронту немає, оскільки Сили оборони мають передусім забезпечувати безпеку захисникам, які будуть маневрувати лівим берегом.

“Тому поки контрбатарейна боротьба, для того, щоб вичистити всі запаси ось таких човнів маневрових, які ще можуть завдавати шкоди нашим підрозділам. Тому спочатку нищимо їх, а потім ідемо самі”, сказала речниця ОК.

Вона зазначила, що у п’ятницю ввечері загарбники вивели на чергування у Чорне море надводний ракетоносій, споряджений вісьмома ракетами “Калібр”. Імовірно, це був відволікаючий маневр, тому що атака відбулася пізніше на північному напрямку, дрони Shahed запускалися “десь з Курського напрямку”, зауважила речниця.

У південних регіонах, за її словами, ніч пройшла дуже неспокійно, оскільки ворог намагається нарощувати обстріли.

“На тлі того, що не вистачає їм снарядів та є проблеми з логістикою, вони намагаються тиснути на мирне населення. За минулу бойову добу 10 населених пунктів у нашій зоні відповідальності були під обстрілами, деякі – неодноразово. П’ятеро осіб поранено, одна цивільна особа загинула. Більш як 30 приватних будинків та багатоквартирних пошкоджено або зруйновано вщент. Тобто досить потужно та прицільно ворог б’є по житлових кварталах. Це основному правобережна Херсонщина, а також Очаківський напрямок”, наголосила речниця ОК “Південь”.

Ще новини України: Нічна атака України дронами 19 серпня – все, що відомо

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×