Купити квартиру в Дніпрі

Нічна атака України дронами 19 серпня – все, що відомо

Нічна атака України дронами 19 серпня – все, що відомо

Ворогом була здійснена чергова нічна атака України дронами 19 серпня. НСН розповість все, що про це відомо. Матеріал доповнюється.

Нічна атака України дронами 19 серпня – інформація від Повітряних Сил

У ніч на 19 серпня 2023 року окупанти атакували з північного напрямку ударними БпЛА «Shahed-136/131». Усього було випущено 17 ударних дронів з району Курська.

У північних та центральних, а також і західних областях працювала протиповітряна оборона.

Силами та засобами Повітряних Сил у взаємодії з ППО інших складових Сил оборони України знищено 15 ворожих безпілотників.

Нічна атака України дронами 19 серпня – все, що відомо

Ворог використав відволікаючий маневр

Під час атаки у ніч проти 19 серпня ворог використав відволікаючий маневр, аби заплутати українську Протиповітряну оборону. Росія вивела у Чорне море ракетоносій, але атакувала “Шахедами” з Півночі.

Про це заявила керівниця об’єднаного пресцентру Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону, інформує 24 Канал.

Ворог напружив ситуацію напередодні на Півдні, вивівши ракетоносій споряджений 8 “Калібрами” на чергування в море. Очевидно, це був відволікаючий маневр. Тому що атака відбулась пізніше на Північному напрямку – ворог запустив “Шахеди” з Курського напрямку, – зазначила Наталія Гуменюк.

Ситуація в регіонах

Хмельниччина

Вибухи лунали на Хмельниччині близько 03.40. Їх підтвердив перший заступник начальника ОВА Сергій Тюрін.

Житомирщина

Росіяни атакували один із об’єктів інфраструктури на Житомирщині.

За словами голови ОВА Віталія Бунечка, безпілотник збили, проте через падіння уламків виникла пожежа. Займання вже локалізували рятувальники, внаслідок інциденту ніхто не постраждав. Масштаб ушкоджень уточнюється.

Запоріжжя

У Запорізькій області теж лунали вибухи вночі. Поки що про наслідки атаки не повідомляли.

Черкащина

Понад три години поспіль у ніч на 19 серпня в Черкаській області тривала повітряна тривога. Сили ППО змогли уразити дві повітряні цілі. Про це інформує начальник Черкаської військової адміністрації Ігор Табурець.

“Гучно в небі було від “шахедів”. Наші оборонці успішно уразили дві повітряні цілі. Без потерпілих і руйнацій” – пише начальник ОВА

Ще новини України: Під час масованої атаки вночі росіяни випустили по Україні 70 ракет і дронів – що відомо

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×