Купити квартиру в Дніпрі

Зеленський попередив Захід про наслідки можливої перемоги росії: «путін — це тварина, він з’їсть вас та вашу демократію»

Зеленський попередив Захід про наслідки можливої перемоги росії «путін — це тварина, він з'їсть вас та вашу демократію»

Зеленський попередив Захід про наслідки можливої перемоги росії: якщо Захід залишить Україну без допомоги, війна пошириться на країни НАТО та ЄС.

Як передає НСН, таку думку президент України Володимир Зеленський висловив в інтерв’ю The Economist, опублікованому у понеділок, 1 січня.

«Даючи нам гроші або зброю, ви підтримуєте себе. Ви рятуєте своїх дітей, а не наших. путін відчуває слабкість, як тварина, тому що він і є тварина. Він відчуває кров, він відчуває свою силу. І він з’їсть вас на вечерю з усіма вашими ЄС, НАТО, свободою і демократією», цитує The Economist «похмурий» прогноз Зеленського.

Саме тому, на його думку, європейські країни повинні лобіювати допомогу Україні від США.

«Можливо, ми не досягли успіху [у 2023 році], як того хотів світ. Можливо, не все відбувається так швидко, як хтось собі уявляв», – каже Зеленський, але думка про те, що путін перемагає, є не більше ніж «відчуттям».

Реальність, за його словами, полягає в тому, що російські війська все ще гинуть в таких місцях, як Авдіївка.

«Можливо, чогось не вистачає. Або, можливо, когось не вистачає. Когось, хто може говорити про Україну як про захист усіх нас», додав президент.

Зеленський також поскаржився, що «мобілізація українського суспільства і світу», яка була на початку війни, сьогодні відсутня, і «це потрібно змінити».

«Мобілізація – це не лише питання відправки солдатів на фронт. Це стосується кожного з нас. Це мобілізація всіх зусиль. Це єдиний спосіб захистити нашу державу і деокупувати нашу землю. Давайте будемо чесними, ми переключилися на внутрішню політику… Якщо ми продовжуємо зосереджуватися на внутрішній політиці, нам потрібно призначити вибори. Змінити законодавство, Конституцію. Але забудьте про контрнаступальні дії та деокупацію…

Найважливіша професія, яку українець може робити зараз, – це бути в Україні… а для наших західних партнерів – бути з Україною… Якщо у вас немає сил, то або забирайтеся геть, або відійдіть убік. Ми не відступимо».

Щодо пропозицій про переговори, Зеленський каже, що не бачить «жодних фундаментальних кроків до миру з боку росії». Натомість він і українці відчувають шквал повітряних атак на українські міста на сході, півдні, півночі та заході.

«Я бачу лише кроки терористичної країни», сказав він.

І якщо росія посилає сигнали про бажання заморозити конфлікт, як повідомляють деякі західні ЗМІ, «це не тому, що вони праведники, а тому, що у них не вистачає ракет, боєприпасів або підготовлених військ. Їм потрібна ця пауза. Відновити всі свої сили. А потім з усіма своїми силами перегорнути сторінку цієї війни».

Ще новини України: «Біжіть, поки не пізно, місцевим все це не потрібно» – дружина окупанта приїхала на Запоріжжя

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×