Купити квартиру в Дніпрі

Все йде до електронних повісток через Дію – військком ТЦК Харківщини

повісток через Дію

Видача електронних повісток через Дію може початися у найближчому майбутньому.

Як передає НСН із посиланням на “Об’єктив“, про це повідомив військовий комісар Харківського обласного територіального центру комплектування полковник Володимир Арап.

“Електронний реєстр у нас до початку війни. Була створена програма “Оберіг”, в яку вносяться всі військовозобов’язані, призовники. Електронна база всеукраїнська, в яку вносяться всі наші чоловіки від 18 до 60 років”, пояснив Арап.

Чи можлива видача повісток через Дію

новини україни

Військком розповів, що ця робота призупинялася у низці регіонів, де велися активні бойові дії, але зараз відновилася.

“База набирається. У скорому майбутньому всі наші військовозобов’язані будуть в цьому реєстрі, його підв’яжуть до Дії. Люди зможуть навіть отримувати повістки через “Дію”, і виклики до РТЦК будуть здійснюватися вже в електронному вигляді. До цього все йде”,додав Арап.

Конкретніші строки таких нововведень він не назвав.

Нагадаємо, раніше очільник Мінцифри Михайло Федоров заявив, що міністерство не планує запроваджувати нові сервіси у Дії, щоб відправляти повістки.

ДОПОВНЕНО: У Мінцифри прокоментували резонансну заяву військкому ТЦК Харківщини

Видання NV звернулося до Міністерства цифрової трансформації з проханням надати роз’яснення, щодо інформації стосовно повісток у Дії.

“У Дії повісток не буде,  наголосив у коментарі NV Мстислав Банік, керівник із розвитку електронних послуг у Мінцифри. — Щодо військового обліку — дані про військовозобов’язаних знаходяться у реєстрі Оберіг, який належить Міноборони. До Дії цей реєстр не має жодного відношення, тому що Дія — це не реєстр”.

Ще новини України:

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×