Купити квартиру в Дніпрі

Навіщо росіяни на фронті вчать українську мову. Про це розповів військовий

Навіщо росіяни на фронті вчать українську мову. Про це розповів військовий

Військовий Павло Вишебаба розповів, навіщо росіяни на фронті вчать українську мову.

Як передає НСН, військовий Павло Вишебаба розповів в інтерв’ю 24 Каналу, що ворог навіть залучав людей, які говорили українською по рації. Тому згодом наші воїни не мали певності: по той бік міг бути росіянин, а міг і завербований мешканець так званих “ЛНР” і “ДНР”.

Навіщо росіяни на фронті вчать українську мову

Вишебаба каже, що це протягом перших двох місяців повномасштабної війни українськомовного ворога неможливо було зустріти.

Зараз вже такі є, бо вони розуміють: для нас мова є маркером, тому і взяли нашу зброю собі на озброєння. Ми натомість вже не так довірливо ставимося навіть до тих, хто говорить українською. Адже це також може бути ворог, завербований і навчений української, заявив військовий.

І додав, що зараз перевірки типу “скажи “паляниця” – вже не актуальні. Адже щелепу росіянина можна навчити говорити “паляниця”.

Хто такий Павло Вишебаба

Павло Вишебаба — солдат ЗСУ, український музикант та екоактивіст. Він є лідером гурту One Planet Orchestra, у складі якого записав два альбоми, співзасновником громадської організації «Єдина Планета» та учасником кампанії «ХутроOFF», активний борець проти хутрового виробництва в Україні.

Зараз Павлу 37 років. Він народився в місті Краматорськ, Донецької області. Брав активну участь у Революції гідності. Після повалення режиму Януковича, 1,5 року працював у пресслужбі Кабінету міністрів України, займаючись міжнародною комунікацією та зв’язками між міністерствами.

Наразі Павло служить у 68-й єгерській бригаді.

Ще новини України: Український аналог «шахедів» – Укроборонпром запустив виробництво нових ударних безпілотників

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×