Купити квартиру в Дніпрі

Проїзд у Києві може стати безкоштовним? Що кажуть в КМДА

Проїзд у Києві може стати безкоштовним

Вартість проїзду у транспорті Києва має становити близько 30 гривень, але директор департаменту транспорту та інфраструктури КМДА Руслан Кандибор заявив, що проїзд у Києві може стати безкоштовним.

Про це він сказав в інтерв’ю LIGA.net, передає НСН.

Що буде з проїздом у громадському транспорті Києва

Кандибор вважає, що ціна проїзду зараз абсолютно не покриває всі витрати.

“Як управлінець я завжди рахую економіку підприємства. Зараз 30 грн – це та вартість проїзду, яка б давала розвиток. Але сьогодні громадський транспорт у Києві має стільки проблем і викликів, що нам уже простіше зробити його безплатним. І, напевно, ми до цього й дійдемо”, сказав він.

Руслан Кандибор

Ще справа у том, що сьогодні 50% пасажирів – це пільговики.

“У нас тільки пільговиків понад 50% пасажирів. Врешті-решт ми будемо змушені підняти руки, здатися і сказати, що громадський транспорт у Києві стане безплатним”, додав чиновник.

Також директор Департаменту транспорту та інфраструктури КМДА зазначив, що, якщо різко зробити увесь громадський транспорт безплатним, то близько тисячі маршруток мають зійти з вулиць, натомість їх треба заповнити комунальним транспортом.

Що буде з маршрутками у Києві

За словами Кандибора, “маршрутка – це альтернатива для багатьох мешканців”.

“Комунальний транспорт покриває лише основні артерії, а маршрутки з’єднують усі ці артерії, довозячи людей туди, куди їм потрібно. Люди можуть обирати: сплачувати 6,5 грн чи 8 грн за комунальний транспорт, чи сплачувати 15 грн, але їхати швидше”, сказав він.

Тобто на сьогоднішній момент мова про ліквідацію маршруток взагалі не йде, натомість планують підняти їх рівень – встановити кондиціонери у салонах тощо.

Де в Україні безкоштовний проїзд у транспорті

Зазначимо, що, наприклад, у Харкові, Херсоні, Кривому Розі на період дії воєнного стану зробили безкоштовним громадський транспорт для всіх.

Ще новини України: Допомога ВПО – які категорії переселенців зможуть отримувати виплати протягом 12 місяців

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×