Купити квартиру в Дніпрі

Переплата за газ – Нафтогаз зробив важливе попередження для своїх клієнтів

Переплата за газ Нафтогаз666

Переплата за газ: компанія Нафтогаз не повертає своїм клієнтам ніякої переплати за розподіл газу і не збирає ніяких їхніх банківських реквізитів для переказу коштів.

У НАК “Нафтогаз України” заперечили інформацію, що з 22 жовтня почали збір персональних даних онлайн для вирішення питань щодо перерахунку і повернення коштів за доставку/розподіл газу.

Така заява опублікована на сторінка НАК у Fаcebook, передає НСН.

“Нафтогаз наразі ніякої переплати за газ не повертає, а також не вимагає з клієнтів розголошення ніяких їхніх персональних даних”, йдеться у повідомленні.

Компанія просить клієнтів не передавати персональні дані онлайн. Там вважають, що це шахраї намагаються обдурити довірливих українців і пограбувати їхні банківські рахунки.

“Просимо бути уважними та обережними: у жодному разі не передавайте свої дані стороннім особам. Наголошуємо, станом на зараз документи на повернення переплат приймаються виключно в Центрах обслуговування клієнтів. Ще раз наголошуємо — ми не збираємо через інтернет жодної персональної інформації клієнтів”, підкреслили в Групі Нафтогаз.

Водночас у компанії зазначили, що наразі розробляють механізм повернення переплати за розподіл газу, який дасть змогу клієнтам подавати документи для перерахунку та повернення переплачених коштів онлайн.

Поки що українці можуть самостійно повернути сплачені гроші попередньому постачальнику газу. Для цього потрібно:

  • особисто звернутися до попередньої газопостачальної компанії, а потім подати заяву на повернення переплати;
  • відповідь з приводу переплати і повернення грошей відбувається протягом п’яти робочих днів.

Тобто гроші повертають тільки споживачеві. На вашу банківську карту або новому постачальнику їх не перерахують.

Тарифи на газ у 2023 році

Зараз газовий ринок України представлений 12 компаніями, які готові постачати газ побутовим споживачам. Ціни коливаються від 7,7 до 9,99 гривні за кубометр.

98% побутових споживачів обслуговує Нафтогаз України. Їм продають “блакитне паливо” за тарифом у 7,96 гривні за кубометр.

Ще новини України: Коли Нафтагаз нарахує борг, навіть якщо вчасно платити за газ

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×