Купити квартиру в Дніпрі

У яких випадках паспорти українців визнають недійсними – про що важливо знати

паспорти

Державна міграційна служба України заявила, що закордонні паспорти українців, у яких ім’я чи прізвище в ньому транслітеровані інакше, аніж в новішій ID-картці, будуть залишатися чинними.

Про це НСН дізнався з повідомлення на сайті ДМС.

«На сьогодні паспорти, у яких різна транслітерація написання прізвища або імені, є чинними до закінчення строку їх дії. Такі документи будуть визнаватися недійсними або змінюватися лише за особистим зверненням особи за отриманням або обміном паспорта», йдеться у повідомленні.

Державна міграційна служба опублікувала також посилання, за яким можна перевірити статус документа.

Водночас, роз’яснення не дає прямої відповіді, чи поновлять автоматично паспорти, які через інакшу транслітерацію імені в ID-картці вже були визнані недійсними.

новини україни

Раніше член комітету Верховної Ради з питань правової політики Роман Бабій заявив, що ДМС не буде визнавати недійсними закордонні паспорти, транслітерація прізвищ у яких не збігається з ID-картою, виданою пізніше. За його словами, на комітеті очільниця ДМС також повідомила, що процес анулювання закордонних паспортів зупинено, а дію тих паспортів, які вже анулювалися у зв’язку з цим, було чи найближчим часом буде поновлено.

Нагадаємо, минулого тижня Державна міграційна служба повідомила про оновлення програмного забезпечення в системі оформлення біометричних паспортів.

“Відповідно, у разі різної транслітерації у паспорті для виїзду за кордон та ID-картці дійсним визнається останній оформлений документ. Тобто, якщо особа оформила спочатку паспорт для виїзду за кордон, а потім ID-картку з іншим написанням прізвища чи імені латинськими літерами, то закордонний паспорт буде автоматично визнаний недійсним”, пояснювали тоді в ДМС.

Ще новини України:

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×