Купити квартиру в Дніпрі

Нова українська школа буде повним переосмисленням «совєцьких» просторів – Лісовий

Нова українська школа буде повним переосмисленням «совєцьких» просторів

Очільник Міносвіти України Оксен Лісовий розповів, якою має бути нова українська школа. Міністр анонсував повне переосмислення радянських шкільних просторів.

Про це НСН повідомляє з посиланням на допис міністра освіти у Фейсбук.

Нова школа, за словами посадовця, передбачає наявність укриття, сучасний дизайн і безбар’єрний простір. Саме таким є бачення навчального закладу у межах підписаного меморандуму про створення концепції архітектурної трансформації шкіл️.

підписання меморандуму

Очільник МОН наголосив: коли у школі є книжки у вільному доступі, двері до класів прозорі, є опенспейси, щоб якісно проводити час, спортивний майданчик, на якому можуть займатися жителі району, це позитивно впливає на дітей та громади загалом. Діти, зокрема, стають упевненішими у собі, допитливими та відкритими.

Завдання – повне переосмислення совєцьких шкільних просторів. Заразом плануємо запустити пілот для п’яти шкіл у різних областях, які будуть реконструйовані відповідно до потреб та вимог нових реалій, заявив міністр.

Міністр розповів, скільки закладів освіти в Україні знищила Росія

Лісовий повідомив, що майже 3,5 тисячі закладів освіти в Україні постраждали внаслідок бомбардувань та обстрілів з боку Росії. З них – 335 зруйновані повністю.

Російські покидьки цілеспрямовано б’ють по нашій освітній інфраструктурі. Вони знищують українські школи, розграбовують, палять підручники та дуже швидко завозять свої на тимчасово окуповані території,зауважив він.

І додав: ворог робить це, бо чудово розуміє силу освіти, яку використовує як інкубатор для створення безвольних громадян.

Наша ж освіта – це про свободу. І мета трансформації системи освіти – поставити людину у центр уваги, її потреби та цінності. Сучасне освітнє середовище – один з інструментів,резюмував очільник Міносвіти.

Ще новини України: Міністр культури Ткаченко подав у відставку: це сталося після скандалу через 33 млн на комедію

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×