Купити квартиру в Дніпрі

«Прорив першої лінії оборони – це ще не перемога» – як іде просування ЗСУ на Південному фронті

«Прорив першої лінії оборони це ще не перемога» як іде просування ЗСУ на Південному фронті

Про те, як іде просування ЗСУ на фронті, розповіла керівниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

Вона пояснила, що прорвавши одну ворожу лінію оборони, наші захисники стикаються з новими укріпленнями росіян, тому звільнення українських земель відбувається так складно.

Про це Гуменюк сказала в ефірі телемарафону «Єдині новини», коментуючи інформацію про успіх ЗСУ на Південному фронті, передає НСН з посиланням на Укрінформ.

“Оборона росіян складається з кількох рубежів, і прорив одного з них – це ще не остаточна перемога Сил оборони. Вони (росіяни – ред.) там знаходились довготривалий час і мали можливість облаштувати досить потужну оборону. Тому навіть коли ми вибиваємо їх з певних позицій, у них є куди відступити і там теж є укріплені рубежі”, сказала Гуменюк.

керівниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк

За її словами, українські військові це розуміють, і тому наша контрбатарейна робота проводиться у кілька етапів: вибиття росіян з найближчих позицій; удари по глибокому тилу ворога з метою руйнування його інфраструктури.

“Не можна казати про те, що прохід першого етапу – це найбільша перемога і далі буде легше. Ми готові до того, що подальші ділянки будуть також складними”, зауважила очільниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня.

Ще новини України: Окупанти атакували 21 населений пункт Запорізької області: постраждали люди і їх житло

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×