Купити квартиру в Дніпрі

Підготовка до опалювального сезону – в «Укренерго» попередили, що зима буде важкою

Підготовка до опалювального сезону в «Укренерго» попередили, що зима буде важкою

Енергетики активно готуються до нового опалювального сезону в умовах війни і попереджають, що легкої зими не буде.

Про це заявив голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький на брифінгу у Львові, передає НСН.

За його словами, наразі вже виконано від 60% до 80% плану відновлення енергосистеми та її підготовки до опалювального сезону. Відсоток готовності залежить від типу енергооб’єктів.

Енергетики не обіцяють українцям легкої зими, проте наголошують, що українська енергосистема вистоїть.

Саме тому особлива увага під час підготовки приділяється захисту обладнання та координації дій влади, енергетиків і споживачів під час надзвичайних ситуацій, викликаних можливими обстрілами

Кудрицький додав, що одним із беззаперечних плюсів є те, що наступної зими ми матимемо більш щільну систему ППО, ніж вона була торік. До того ж, Україна вже має унікальний досвід боротьби з масованими ракетними й дроновими атаками, а також досвід балансування системи в таких екстремальних умовах.

«Звичайно, що ми будемо починати наступний опалювальний сезон маючи менший запас міцності в енергосистемі, ніж минулого року. Відновити на 100% всі ці пошкоджені об’єкти за декілька місяців неможливо. Але точно можу сказати, що ми увійдемо в опалювальний сезон максимально готовими», наголосив він.

Раніше Володимир Кудрицький заявляв, що через значні пошкодження енергетичної системи в осінньо-зимовий період знову з’явиться дефіцит електроенергії.

«Цієї осені та взимку у нас буде більш дефіцитна система. Нам потрібно буде її збалансувати за допомогою додаткових факторів», сказав він.

За його словами, енергосистема все ж зможе пройти стабільно майбутню зиму, якщо українське небо буде надійно захищене від російських ракет. Це ключовий фактор для того, щоб система працювала без перебоїв.

Ще новини України: Яким областям найбільше загрожує відключення світла взимку – прогноз експертів

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×