Купити квартиру в Дніпрі

Пропонував убити Зеленського: у Польщі затримали агента рф

Пропонував убити Зеленського: у Польщі затримали агента рф

У Польщі затримали агента рф, який пропонував убити Зеленського. В СБУ розповіли, яким був план.

СБУ та ОГП спільно з правоохоронцями Польщі викрили російського агента, який пропонував спецслужбам рф замах на Президента України, – інформують Новини України – НСН.

За результатами тісної взаємодії Служби безпеки, Офісу Генерального прокурора України та органів правопорядку Польщі затримано громадянина Польщі, який співпрацював з воєнною розвідкою рф (більш відомою як гру).

Як саме пропонувалося убити Зеленського

Пропонував убити Зеленського: у Польщі затримали агента рф У Польщі затримали агента рф, який пропонував убити Зеленського. В СБУ розповіли, яким був план. СБУ та ОГП спільно з правоохоронцями Польщі викрили російського агента, який пропонував спецслужбам рф замах на Президента України, - інформують Новини України – НСН. За результатами тісної взаємодії Служби безпеки, Офісу Генерального прокурора України та органів правопорядку Польщі затримано громадянина Польщі, який співпрацював з воєнною розвідкою рф (більш відомою як гру). За даними слідства, задумом фігуранта був збір та передача країні-агресору інформації про безпеку аеропорту Жешув-Ясьонка. Це мало, серед іншого, допомогти російським спецслужбам спланувати можливий замах на Президента України Володимира Зеленського під час його перебування на території Польщі. Співробітники СБУ та українські прокурори поінформували польських колег про можливе вчинення замаху та передали їм ключові докази у цій справі. Це відбувалося у межах надання міжнародно-правової допомоги. Завдяки успішним діям та оперативному обміну інформацією між країнами завербованого агента спецслужб рф вдалося ідентифікувати та затримати на території Польщі. Польська прокуратура висунула йому звинувачення у готовності діяти на користь іноземної спецслужби, що кваліфікується за ст. 130 § 3 Кримінального кодексу Республіки Польща. 18 квітня 2024 року за клопотанням польської прокуратури Окружний суд міста Варшави застосував щодо зловмисника запобіжний захід у виді тримання під вартою. Розслідування проводить Агентство внутрішньої безпеки під наглядом Національної прокуратури Польщі. Слідчі дії тривають. СБУ вдячна партнерам за ефективну співпрацю у протидії російським злочинам в Україні та за її межами.

За даними слідства, задумом фігуранта був збір та передача країні-агресору інформації про безпеку аеропорту Жешув-Ясьонка. Це мало, серед іншого, допомогти російським спецслужбам спланувати можливий замах на Президента України Володимира Зеленського під час його перебування на території Польщі.

Співробітники СБУ та українські прокурори поінформували польських колег про можливе вчинення замаху та передали їм ключові докази у цій справі. Це відбувалося у межах надання міжнародно-правової допомоги.

Завдяки успішним діям та оперативному обміну інформацією між країнами завербованого агента спецслужб рф вдалося ідентифікувати та затримати на території Польщі.

Польська прокуратура висунула йому звинувачення у готовності діяти на користь іноземної спецслужби, що кваліфікується за ст. 130 § 3 Кримінального кодексу Республіки Польща.

18 квітня 2024 року за клопотанням польської прокуратури Окружний суд міста Варшави застосував щодо зловмисника запобіжний захід у виді тримання під вартою.

Розслідування проводить Агентство внутрішньої безпеки під наглядом Національної прокуратури Польщі. Слідчі дії тривають.

СБУ вдячна партнерам за ефективну співпрацю у протидії російським злочинам в Україні та за її межами.

Ще новини України: Колишній радник Офісу Президента очолював злочинну групу, яка обкрадала державу під час війни

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×