Купити квартиру в Дніпрі

Нічна повітряна атака 27 липня: нові удари по Одещині і збиті «Шахеди»

Нічна повітряна атака 27 липня: нові удари по Одещині і збиті «Шахеди»

Чергова нічна повітряна атака 27 липня здійснювалася росіянами з використанням безпілотників і ракет типу «Калібр», випущених з підводних човнів у Чорному морі. НСН розповість про наслідки обстрілів і роботу української ППО.

Уночі 27 липня 2023 року росія атакувала з південно-східного напрямку ударними БпЛА та крилатими ракетами, – повідомляють Повітряні Сили. Усього зафіксовано два пуски КР «Калібр» з підводного човна в Акваторії Чорного моря та восьми іранських дронів-камікадзе «Shahed-136/131» з напрямку Приморсько-Ахтарськ.

Усі вісім «шахедів» знищено силами та засобами Повітряних Сил у межах Хмельницької, Дніпропетровської та Донецької областей.

«Калібри» атакували  портову інфраструктуру Одещини, на жаль, уразити не вдалося, є пошкодження та загиблий.

Нічна повітряна атака 27 липня: результати роботи ППО

Нічна повітряна атака 27 липня: нові удари по Одещині і збиті «Шахеди»

Удари по Одещині

Сьогодні вночі, ворог під час сильної грози та шквального вітру завдав ракетного удару по Одеській області. Ціль окупантів залишається незмінною — це портова інфраструктура області. Про це повідомляє пресслужба Одеської ОВА. Вночі під час складних погодних умов, ворог вивів на чергування підводний ракетоносій та випустив з нього по Одещині ракети “Калібр”. Вона влучила в адмінбудівлю порту, внаслідок чого, загинув цивільний охоронець 1979 року народження. Також, було пошкоджено обладнання одного з вантажних терміналів та знищено два автомобілі.

Речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк повідомила, що ворог спершу спрямував “Шахеди” по центру України, оминаючи південь, а потім на початку грози застосував “Калібри” з Чорного моря.

Ще новини України: 36 крилатих ракет збили Повітряні Сили України під час масштабної атаки 26 липня

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×