Купити квартиру в Дніпрі

Нічна повітряна атака 1 листопада: є влучання, виникла пожежа – все, що відомо

Нічна повітряна атака 1 листопада: є влучання, виникла пожежа – все, що відомо

Ворогом була здійснена чергова нічна повітряна атака 1 листопада. Росіяни тероризували Україну від вечора і майже до ранку. Повітряні тривоги лунали у багатьох областях України, включаючи Київ. Мешканці низки регіонів чули звуки вибухів. Більшість ворожих повітряних цілей вдалося збити, але, на жаль, є і влучання. НСН розповість все, що відомо на даний момент. Матеріал доповнюється.

Інформація від Повітряних Сил

У Повітряних Силах повідомляють, що у ніч на 1 листопада 2023 року російські окупанти завдали удару по об’єктах критичної інфраструктури та військових об’єктах, застосувавши ударні безпілотники типу “Shahed-136/131” та керовану авіаційну ракету Х-59.

Район пуску Х-59 та частини “шахедів” – Курська область рф, решта ворожих ударних БпЛА атакували з південно-східного напрямку – Приморсько-Ахтарськ рф.

Під час нічної атаки у більшості регіонах України було оголошено повітряну тривогу. Ударні БпЛА знищувались по маршруту слідування тактичною авіацією, зенітними ракетними підрозділами, а також мобільними вогневими групами Повітряних Сил, у взаємодії із ППО Сил оборони України.

Загалом збито 18 із 20 ударних дронів “Shahed-136/131”. Також знищено керовану авіаційну ракету Х-59.

Нічна повітряна атака 1 листопада: є влучання, виникла пожежа – все, що відомо

Коментар Ігната

Російська атака на Україну вночі 1 листопада відбувалася у декілька хвиль. Ударні дрони долітали аж до західних областей, однак основний акцент терористи зробили на Полтавщину.

Про це в ефірі національного телемарафону розповів речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат. За його словами, в Україну заходили групи дронів, які далі розділялися попарно, потім – поштучно, і у такий спосіб проходили значні відстані.

За словами речника, атака цієї ночі була схожа на попередні, відмінність лише у кількості засобів ураження – окупанти запустили більше “шахедів”. Такими нальотами противник намагається і атакувати, і прослідковувати слабкі місця ППО.

Нічна повітряна атака 1 листопада: ситуація в регіонах

Полтавщина

Цієї ночі ворог неодноразово атакував Полтавщину БпЛА. Повітряна тривога тривала понад чотири години.

В Полтавській ОВА повідомляють, що, на жаль, є влучання по нафтопереробному заводу в Кременчуці. Виникла пожежа, її ліквідували рятувальники. Ситуація контрольована. Попередньо без постраждалих. Інформація про руйнування з’ясовується. Підприємство не працює. Усі відповідні служби на місці.

Нічна повітряна атака 1 листопада: є влучання, виникла пожежа – все, що відомо

Частину ворожих безпілотників наші оборонці на Полтавщині приземлили.

Кіровоградщина

Під час нічної атаки росіян у Кіровоградській області уламки збитого дрона пошкодили залізничну контактну мережу.

Про це повідомляє  глава Кіровоградської ОВА Андрій Райкович.

Кіровоградщина пережила найдовшу тривогу за всю велику війну. Уламками збитого над Кропивницьким районом дрона пошкоджено залізничну контактну мережу, – написав Райкович

За його словами, обійшлося без постраждалих і руйнувань цивільної інфраструктури. Ремонтна бригада оперативно полагодила пошкоджену ділянку.

Ще новини України: Окупанти вдарили ракетами по Одещині вранці 30 жовтня – що відомо

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×