Купити квартиру в Дніпрі

Наталя Гуменюк більше не речниця ОК «Південь»

Наталя Гуменюк більше не речниця ОК «Південь»

Наталя Гуменюк звільнена з посади речниці ОК «Південь». Це сталося після того, як звільнити її попросили десятки ЗМІ України.

Про звільнення речниці повідомив 19 квітня Генштаб ЗСУ, передають Новини України – НСН.

В офіційному повідомленні зазначається, що Генеральним штабом Збройних Сил України проведено ротаційні заходи щодо начальника Центру стратегічних комунікацій Сил оборони Півдня.

Зокрема, прийнято рішення щодо завершення відрядження та виключення із сил та засобів відповідного угруповання військ полковника Наталії Гуменюк з 19.04.2024.

Наразі триває відбір відповідного фахівця, який чи яка вже невдовзі стане «голосом» Сил оборони Півдня. Центр стратегічних комунікацій Сил оборони Півдня працюватиме у штатному режимі, організовуючи співпрацю із представниками медіа, які мають відповідну акредитацію ЗСУ, – інформують у Генштабі

Чим не догодила Наталя Гуменюк журналістам

Зазначимо, що напередодні в парламентському комітеті з питань свободи слова пообіцяли направити звернення до Генштабу ЗСУ щодо усунення полковника Наталії Гуменюк з посади речниці ОК «Південь» після озвучення відповідного прохання від більш ніж 150 журналістів різних ЗМІ. Журналісти звинувачували Гуменюк у перешкоджанні їх професійної діяльності.

Зокрема, вони говорили, що, за рішенням речниці, не були допущені на територію Херсонської області, коли там окупанти підірвали Каховську ГЕС. В результаті світ першою почув версію окупантів, адже у українських журналістів не було можливості висвітлювати подію.

Ще новини України: Зеленський звільнив Данілова і призначив нового секретаря РНБО – що про нього відомо

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×