Купити квартиру в Дніпрі

Масована ракетна атака на Україну 26 січня: все, що відомо (фото, відео)

Масована ракетна атака на Україну 26 січня: все, що відомо (фото, відео)

Після нічної атаки дронами, в ході якої нашими ППО було збито 24 з 24 ворожих “пташок”, розпочалася масована ракетна атака на Україну 26 січня вранці. Журналісти НСН зібрали всю інформацію, яка відома про наслідки удару на даний момент. По нашій державі Росія запустила 55  ракет, з яких 47 вдалось збити. Загарбники вкотре цілились по енергетичній системі, щоб залишити українців без електрики під час зими.

По всій Україні вранці 26 січня було оголошено повітряну тривогу. Через короткий проміжок часу голова Офісу президента повідомив, що над нашою територією вже збито перші ракети росіян.

Через ракетну загрозу в низці областей вібулися екстренні відключення електроенергії.

Про перші ракети над Україною повідомив Віталій Кім. За його даними над Миколаївською областю в бік північного заходу пролетіли дві ракети. Також про дві ракети, запущені по Кривому Рогу повідомив мер міста Вілкул.

Масована ракетна атака на Україну 26 січня: ситуація в регіонах

Київ

О 10:00 начальник КМВА Сергій Попко повідомив, що росіяни випустили по в напрямку Києва понад 15 крилатих ракет.

“Завдяки відмінній роботі ППО усі повітряні цілі були збиті! Проте небезпека повітряних ударів не минула. Перебувайте в укриттях до завершення тривоги”, – сказав Попко

Через декілька хвилин мер столиці Віталій Кличко повідомив про вибух у Києві і закликав містян бути в укриттях.

За даними мера Києва Віталія Кличка, вибухи пролунали в Дніпровському районі столиці.

Всі служби слідують на місце. Деталі згодом, – зазначив він.

В КМДА оприлюднили фото диму після прильоту.

Масована ракетна атака на Україну 26 січня: все, що відомо (фото, відео)

Згодом з`явилася інформація про те, що внаслідок падіння частини ракети в Голосіївському районі є постраждалі. Віталій Кличко повідомив, що в результаті влучання ракети в нежитлову забудову в Голосіївському районі наразі є інформація про одного загиблого – 55-річного чоловіка, і двох поранених. Постраждалих госпіталізували медики.

Вінниця

Мешканці Вінничини чули вибухи, працювало ППО. О 9:57 прес-секретар Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат повідомив, що у кількох областях, зокрема на Вінниччині, є влучання.

У Вінницькій області є влучання ворожих ракет, на щастя постраждалих нема. Всі оперативні служби працюють на місці, – повідомили в ОВА.

Одеса

В Одесі теж було чутно звуки вибухів. Також повідомлялося про повторну роботу ППО над Одещиною. Згодом стало відомо про влучання.

В Одесі пошкоджено два енергооб’єкти, повідомив начальник РВА Юрій Крук. Постраждалих внаслідок атаки немає.

Одеська ОВА повідомила:

В наслідок масованого ракетного удару є влучання та пошкодження декількох об’єктів енергетичної інфраструктури в нашій та інших областях України, тому наразі є значні проблеми з електропостачанням.
Енергетики вже приступили до ремонтних робіт, але усунення пошкоджень займе певний час. Також дано доручення начальникам районних військових адміністрацій підключити ВНС та КНС до генераторів, там де дозволяє їхня потужність, організувати підвоз води для мешканців та забезпечити роботу Пунктів Незламності.

Дніпро

На Дніпропетровщині працювала ППО.

У Кривому Розі одразу після початку атаки зупинили швидкісний трамвай, усіх людей вивели нагору.

У Дніпрі без опалення опинились понад 300 житлових будинків через екстрені відключення електроенергії. Також зупинились деякі насосні станції.

На Нікопольщині під час ракетної атаки тривав артобстріл з протилежного берега Кахоського водосховища.

Ось так ворожа ракета пролітала над Дніпропетровщиною

Житомир

На Житомирщині працювала ППО

Запоріжжя

У Запорізькій області було чутно вибухи. Працювала ППО.

Львів

Мережею ширилася інформація про влучання на Львівщині. На це відреагували в ОВА.

Максим Козицький повідомив:

“Деякі телеграм-канали поширюють повідомлення, нібито у Львівській області є влучання. Офіційно заявляю: це – брехня. Станом на 11:00 на Львівщині спокійно. Небезпека триває. Залишайтесь в укриттях. Стежте за офіційними джерелами інформації. Вірте у ЗСУ!”

Інформація від Укрзалізниці

Через знеструмлення окремих ділянок 2 з 70 внутрішніх рейсів “Укрзалізниці” затримуються на 30 хвилин і більше, повідомляє прес-служба підприємства. Зокрема затримуються поїзди №43/44 Івано-Франківськ – Київ (+1:08) та №743/744 Київ – Львів (+0:46)

“У зв’язку з пошкодженнями контактної мережі на Донецькій залізниці організовано пересадку пасажирів рейсу №712/711 Київ — Краматорськ до спальних вагонів під резервним тепловозом, зворотна відправка з Краматорська очікується із затримкою, про яку наша поїзна бригада повідомить додатково. Посадка та висадка у містах, де оголошено повітряну тривогу, продовжується підземними переходами”, – пояснили в “Укразалізниці“.

Що кажуть енергетики

Сьогодні ворог знов обстріляв об’єкти енергетики, намагаючись створити системний збій в енергосистемі України, – сказав Герман Галущенко

«Завдяки відмінній роботі ППО збито велику кількість ракет. Нажаль, є влучання в об’єкти енергетичної інфраструктури. Запроваджені аварійні відключення. Найскладніша ситуація наразі в Київській, Одеській та Вінницькій областях. Енергетики працюють аби якнайскоріше відновити енергопостачання. Україна переможе!» – поінформував Міністр енергетики України Герман Галущенко на своїй facebook-сторінці

Окупанти пошкодили енергоінфраструктуру Одещини – повідомляють у ДТЕК.

Через завдані ворожою атакою руйнування в області продовжують діяти екстрені відключення світла.

Така ситуація може тривати декілька днів, поки не буде відновлено пошкоджені енергооб’єкти.

Просимо вас набратися терпіння та вірити в енергетиків, які вже працюють над стабілізацією ситуації – закликають у ДТЕК

Що кажуть в ЗСУ

Є влучання, але абсолютну більшість ракет збито – речниця командування «Південь»

Речниця оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк повідомила на брифінгу у Military Media Center, що «на жаль, є такі влучання у Вінницькій і Одеській областях».

За її словами, продовжується відстеження ситуації, сили ППО ретельно відпрацьовують напрямки, звідки ще можуть бути атаки.

Разом з тим Гуменюк наголосила, що «абсолютна більшість ракет, які були запущені, знищена ППО».

«Ми поки не називаємо конкретні результати, тому що ще можуть бути нові пуски» – сказала Гуменюк

За її словами, досі залишається небезпека внаслідок масованої ракетної атаки і повітряного, і морського базування.

«Метою ворога є техногенна катастрофа, вони цілять по об’єктах критичної інфраструктури» – сказала Гуменюк

Вона додала, що станом на ранок було зафіксовано угруповання у складі 11 російських кораблів, серед яких були 3 ракетоносії, один з яких підводний.

«20 ракет типу Калібр були спрямовані і підготовлені до участі у цій ракетній атаці. Ми знаємо, що запуск ракет з моря відбувався, їх кількість підраховується» – сказала вона

Про кількість загиблих і поранених під час ракетної атаки читайте ТУТ.

Масштабна ракетна атака на Україну 14 січня – все, що відомо про наслідки

Масована ракетна атака 29 грудня: все що відомо про наслідки (фото, відео)

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×