Купити квартиру в Дніпрі

Масована ракетна атака 29 грудня: все що відомо про наслідки (фото, відео)

Масована ракетна атака 29 грудня: все що відомо про наслідки (фото, відео)

Російські окупанти продовжують тероризувати мирне населення України. Нова масована ракетна атака 29 грудня стала вже десятою. По всій Україні крім окупованого Криму лунали повітряні тривоги з раннього ранку. Відбої почалися близько 11-ї. НСН зібрала інформацію про наслідки атаки. Матеріал оновлюється.

Перші тривоги почалися близько 06:00. Тоді, за даними телеграм-каналу monitor, окупанти підняли у небо стратегічну авіацію у режимі радіомовчання. Близько 08:00 сигнали тривоги охопили всю Україну.

В ОК “Південь” повідомили, що ворог вивів на бойове чергування в Чорне море 2 надводних ракетоносії та один підводний ракетоносій. Сумарний залп “Калібрів” було збільшено до 20.

Глава Миколаївської ОВА Віталій Кім о 07:57 повідомив, що перші ракети летять на Суми. Згодом з’явилася інформація, що підрозділи ППО ОК “Північ” ліквідували російську ракету над Сумщиною. Згодом повідомили про збиття ще однієї ракети.

Звуки вибухів також почули жителі столиці. Згодом у Київській міській військовій адміністрації підтвердили, що у Києві працює ППО.

Київ

В повітряному просторі столиці було зафіксовано 16 ракет. Усі 16 знищені, повідомили в КМВА.

Як зазначив глава КМВА Сергій Попко, уламки збитих російських ракет пошкодили два приватні будинки та автомобіль у Дарницькому районі. Крім того, пошкоджень зазнало промислове підприємство у Голосіївському районі та дитячий майданчик у Печерському.

Невдовзі він додав, що за попередньою інформацією, внаслідок ракетної атаки постраждало троє людей у Дарницькому районі, серед них 14-річна дівчинка. Вони отримали першу медичну допомогу. Всіх госпіталізували.

В ОП оприлюднили фото руйнувань у Києві внаслідок падіння уламків ракети.

Масована ракетна атака 29 грудня: все що відомо про наслідки (фото, відео)

Масована ракетна атака 29 грудня: все що відомо про наслідки (фото, відео)

А поліція оприлюднила відео, як одна з ворожих ракет летить над Київщиною.

Одеса

Над Одеською областю збили 21 ракету. Уламки однієї з них потрапили до житлового будинку. Без жертв.

Є пошкодження енергетичної інфраструктури, тому в області відбуваються екстрені відключення електроенергії, повідомив голова Одеської ОВ Максим Марченко.

Також відомо про те, що в селі Степовому на Одещині також зафіксували влучання уламків ракети у житловий будинок. Про це повідомив заступник глави ОП Кирило Тимошенко.

Миколаїв

Віталій Кім повідомив, що над Миколаївщиною сили ППО збили 5 ракет. Він наголосив про те, що сьогодні українська ППО може поставити новий рекорд зі збиття ворожих ракет.

Харків

Близько 09:00 у мережі повідомили про гучні вибухи у Харкові. Голова ОВА Синєгубов попросив харків’ян перебувати в укриттях. У місті пролунали чотири вибухи.

Львів

Під час масованого ракетного удару прогриміло кілька потужних вибухів у Львові. Відповідну інформацію підтвердив міський голова Андрій Садовий. Він попрохав мешканців не покидати укриттів.

Невдовзі з’явилася інформація і від глави ОВА Максима Козицького. Він зазначив, що на Львівщині працює ППО. Відомостей щодо прильотів на той час не надходило.

Водночас користувачі мережі почали повідомляти про те, що в місті частково зникло світло після вибухів.

Пізніше Андрій Садовий зазначив, що 90% міста залишилися без світла після кількох вибухів. У Львові не курсують трамваї та тролейбуси. Крім того, можливі перебої з водопостачанням. На об’єктах критичної інфраструктури переходять на роботу дизель-генераторів.

На Львівщині застосували аварійні відключення електроенергії через пошкодження енергоінфраструктури.
Станом на 11:40 у Львівській області без електропостачання понад 470 тисяч абонентів. Найскладніша ситуація з відновленням електропостачання у Львові та навколишніх населених пунктів. Енергетики вже розпочали ремонтні роботи і до кінця дня мають відновити електропостачання в обласному центрі – повідомив Максим Козицький, голова Львівської ОДА (ОВА).

Також в ОВА повідомили, що сили ППО знищили 70% ракет, які летіли над Львівщиною. Ракети пошкодили об’єкт енергетичної інфраструктури.

Івано-Франківськ

На Івано-Франківськівщині у будинок влучила ракета і дивом не вибухнула. Фото оприлюднили в Офісі Президента України.

Масована ракетна атака 29 грудня: все що відомо про наслідки (фото, відео)

Також російські військові поцілили й в енергетичний об’єкт в області, повідомила керівниця Івано-Франківської ОВА Онищук.

Постраждалих немає.

Суми

Голова Сумської ОВА Дмитро Живицький повідомив, що сили ППО оперативного командування “Північ” збили дві ворожі ракети в небі над Сумщиною.

Ситуація в енергетиці

Міністр енергетики України Герман Галущенко заяви, що є певні пошкодження об’єктів генерації та електромереж. Станом на 11:00 складна ситуація на заході країни, Одеському та Київському регіонах.

Масована ракетна атака 29 грудня: скільки ракет було випущено і збито

Радник глави ОП Михайло Подоляк заявив про запуск понад 120 ракет.

Їх випустив “злобний русскій мір” задля того, щоб зруйнувати критичну інфраструктуру, а також масово вбивати мирне населення нашої держави. Чекаємо на чергові пропозиції від “миротворців” про “мирне врегулювання”, “гарантії безпеки для Росії” і про небажаність провокацій…,

– написав він у своєму Твіттері.

Але вже після завершення атаки Залужний повідомив, що було випущено 69 ракет, з яких 54 вдалося збити. У мережі жартують, “Решту ракет на трьох збили Подоляк, Арестович та голова Хмельницької ОВА Гамалій”

Начальниця пресцентру Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк заявила, що справжньою метою ракетного удару по Україні 29 грудня було виявити розташування українських систем ППО. 

Короткі підсумки ракетної атаки

Масована ракетна атака 29 грудня: все що відомо про наслідки (фото, відео)

Підсумки ранкової ракетної атаки:

? — регіони де є прильоти.

? — регіони де працювала ППО.

Київ та Київська область — У повітрі було зафіксовано 16 ракет. Усі 16 ракет знищено. Уламками збитих ракет пошкоджено три приватні будинки та автомобіль у Дарницькому районі, пошкоджено промислове підприємство у Голосіївському районі, пошкоджено дитячий майданчик у Печерському районі. 40% столиці без світла.

  • Житомирська область – спрацювало ППО.
  • Івано-Франківська область — спрацювало ППО, одна ракета потрапила до будинку і не розірвалася.
  • Чернігівська область – спрацювало ППО.
  • Одеська область – було знищено 21 ракету.
  • Львівська область – Мер Львова Садовий підтвердив вибухи. 90% Львова залишилося без світла, є проблеми із водою.
  • Харківська область – є влучення ракет. Мер Харкова Терехов повідомив про прильоти у місті. 4 прильоти у Харкові з критичної інфраструктури, проблеми зі світлом, зупинилося метро.
  • Полтавська область – спрацювало ППО.
  • Сумська область – спрацювало ППО.
  • Миколаївська область – спрацювало ППО.

Момент збиття російської ракети

А це результат роботи ППО на Київщині

Масована ракетна атака на Україну 16 грудня – усе, що відомо

 

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×