Купити квартиру в Дніпрі

Масштабна ракетна атака на Україну 14 січня – все, що відомо про наслідки

Масштабна ракетна атака на Україну 14 січня – все, що відомо про наслідки

Одинадцята масштабна ракетна атака на Україну 14 січня сталася пообіді. Журналісти НСН зібрали всю інформацію, яка відома на цей час, про її наслідки. Росіяни сьогодні здійснили черговий терористичний акт з трагічними наслідками – одна з ракет влучила у багатоповерхівку у Дніпрі. Матеріал оновлюється.

Масштабна ракетна атака на Україну 14 січня: наслідки в регіонах

Дніпро

Масштабна ракетна атака на Україну 14 січня – все, що відомо про наслідки

Одна з ворожих ракет влучила у багатоповерхівку у Дніпрі у суботу 14 січня.

Станом на 17:30 відомо, що у дев’ятиповерхівці на ж/м Перемога зруйновано з другого по дев’ятий поверх багатоповерхівки. Міський голова Дніпра Борис Філатов на місці події в координації з Офісом Президента та обласною військовою адміністрацією. Пошукові роботи триватимуть всю ніч. Всі екстрені служби на місці події.

П’ятеро людей загинуло. Поранено 27. Троє людей у тяжкому стані. Серед поранених шестеро дітей. Усі госпіталізовані до лікарні.

Біля багатоповерхівки знищено щонайменше 15 приватних автомобілів.
Навколо будинку порушено мережі опалення та водопроводу. Газ перекрито.
Цілий район знеструмлений повністю та відключений від систем життєзабезпечення.

Масштабна ракетна атака на Україну 14 січня – все, що відомо про наслідки

Масштабна ракетна атака на Україну 14 січня – все, що відомо про наслідки

На відео нижче – люди кричать під завалами. Триває рятувальна операція

Увечері під час чергової хвилі ракетної атаки на Дніпропетровщину зафіксовано приліт у Кривому Розі. Тут російська ракета розірвалася у приватному секторі. Є жертви. Про це повідомив начальник ВЦА Кривого Рогу Олександр Вілкул.

За словами Вілкула, чотири ракети вдалося збити. А одна влучила в приватний сектор поблизу об’єкта критичної інфраструктури. 6 приватних будинків пошкоджено. Попередньо одна людина загинула, одна поранена. На місті працюють всі рятівні та аварійні служби.

Масштабна ракетна атака на Україну 14 січня – все, що відомо про наслідки

Масштабна ракетна атака на Україну 14 січня – все, що відомо про наслідки

Київ

Активно працювала ППО.

«Завдяки ефективній роботі ППО в Києві не допущено ураження об’єктів критичної інфраструктури.», – заявив Сергій Попко, начальник КМВА.

Ось так у столичному метрополітені люди, які ховалися від ракетної атаки, виконували обрядові пісні та щедрівки у Старий Новий рік.

Миколаїв

Перші вибухи пролунали у південних областях України. Так, голова Миколаївської ОВА Віталій Кім розповів, що над нашою країною зафіксували ракети росіян, а пізніше повідомив про роботу ППО.

Одеса

Після вибухів, які почули мешканці Одеси, роботу ППО у регіоні підтвердили в Одеській райдержадміністрації.

Львів

Голова Львівської ОВА Максим Козицький підтвердив, що в області працюють системи ППО. Він закликав мешканців регіону залишатися в укриттях. Пізніше з’явилося повідомлення про збиття ракети.

А ще пізніше – про влучання.

Ворог двічі влучив по об‘єкту критичної інфраструктури у Львівській області, одну ракету вдалося збити– заявив Козицький.

Волинь

Працювала ППО.

Івано-Франківськ

Працювала ППО. Є влучання в об’єкт енергоструктури.

Вінниця

Мешканці Вінницької області декілька разів почули звуки вибухів. Є влучання в об’єкт енергоструктури. На Вінниччині запровадили екстрені відключення електроенергії – АТ «Вінницяобленерго»

Харків

У Харкові пролунав вибух. Більшість районів міста знеструмлено, світло зникло відразу після вибуху. Також тимчасово зупинився рух поїздів до метро.

Місто Лозова Харківської області знеструмлено, − заявив голова міста Сергій Зеленський Медустанови переведені на генератори. Критична інфраструктура забезпечена альтернативними засобами живлення.

Зафіксовано два «прильоти» ворожих ракет в об‘єкт критичної інфраструктури у Харківській області – ОВА .

Наразі застосовуються аварійні відключення світла. На місці працюють екстрені служби. Інформація уточнюється.

Уламки ворожої ракети знову впали на території МолдовиМасштабна ракетна атака на Україну 14 січня – все, що відомо про наслідки

Масштабна ракетна атака на Україну 14 січня – все, що відомо про наслідки

Інформація від Укренерго

«Сьогодні ворог знову атакував об’єкти генерації та електричні мережі країни. Є прильоти у Харківській, Львівській, Івано-Франківській, Запорізькій, Вінницькій та Київській областях», – написав у Facebook Міністр енергетики України Герман Галущенко.

Урядовець зазначив, що через обстріли в більшості регіонів вводяться аварійні відключення:

«Наступні дні будуть важкими. Енергетики вже працюють над відновленням постачання електроенергії. Тримаймося! Кожен день наближає нашу Перемогу!».

Найскладніша ситуація спостерігається на Харківщині та Львівщині. Там частково відсутнє електропостачання. Над відновленням світла працюють відповідні служби.

Скільки ракет випущено і збито

14 січня російські окупаційні війська завдали масованого ракетного удару по об’єктах критичної інфраструктури.

Близько 13.00  ворог здійснив пуски крилатих ракет Х-101/Х-555 із восьми стратегічних бомбардувальників Ту-95мс з району Каспійського моря та ракет «Калібр» із надводних кораблів та підводних човнів з акваторії Чорного моря. Усього – 23 крилаті ракети повітряного та морського базування.

В той же час в повітряному просторі на різних напрямках спостерігалась активність ворожої тактичної авіації.

Із винищувачів Су-35 здійснено 5 пусків керованих авіаційних ракет Х-59.

Також випущено п’ять крилатих ракет Х-22 із п’яти дальніх бомбардувальників Ту-22м3 (одна із цих ракет влучила в багатоповерхівку у м. Дніпро).

Протиповітряна оборона працювала у зоні відповідальності усіх повітряних командувань – «Центр», «Південь», «Схід» та «Захід».

Близько 18.30 на сході та півдні країни зафіксована нова хвиля ракетної атаки. Ворог продовжив атакувати з літаків тактичної авіації. Випущено ще п’ять керованих авіаційних ракет Х-59, чотири з яких збито нашою ППО!

Тож загалом на цей час знищено 25 із 38 ракет різних типів. Зокрема 18 крилатих ракет повітряного та морського базування Х-101/Х-555 та «Калібр», сім керованих авіаційних ракет Х-59.

Масована ракетна атака під Новий Рік – все, що відомо (фото, відео)

 

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×