Купити квартиру в Дніпрі

Епіфаній призначив в.о. намісника Лаври в структурі ПЦУ: хто ним став

намісника Лаври

Епіфаній призначив в.о. намісника Лаври в структурі ПЦУ. Ним став архімандрит Авраамій (Лотиш), який першим перейшов з УПЦ МП до ПЦУ, передає НСН.

Він звернувся до митрополита Епіфанія  з проханням «затвердити його в числі братії» у складі монастиря ПЦУ у Лаврі, який було офіційно зареєстровано в кінці 2022 року. Водночас Епіфаній задовольнив його прохання та доручив виконувати обов’язки намісника Києво-Печерської Лаври у складі ПЦУ.

Епіфаній призначив в.о. намісника Лаври в структурі ПЦУ: відео

Епіфаній призначив в.о. намісника Лаври в структурі ПЦУ: хто ним ставЕпіфаній призначив в.о. намісника Лаври в структурі ПЦУ: хто ним став

Після призначення на посаду, Авраамій звернувся до монахів Лаври, які поки що залишаються у складі УПЦ МП.

«Слід чесно визнати – наш дотеперішній намісник і священноначаліє в особі митрополита і Синоду крок за кроком формували сумну ситуацію, в якій ми опинилися. Замість діалогу – закритість і погрози. Замість усвідомлення необхідності правдиво, щиро і остаточно розірвати підлеглість Москві, що веде проти нас війну – туманні та половинчасті рішення і заяви, які кожен тлумачить як бажає. Замість пошуків шляхів єднання православних і примирення – розпалювання ворожнечі та протистояння», сказав священник.

Також він закликав монахів УПЦ МП і намісника  «залишитися в Лаврі в складі ПЦУ» під керівництвом митрополита Епіфанія.

Ще новини України:

Епіфаній закликав братію Києво-Печерської лаври до співпраці з ПЦУ (відео)

Намісник Києво-Печерської лаври заявив, що ченці УПЦ МП не будуть виселятися (відео)

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×