Купити квартиру в Дніпрі

Держзрадників хочуть позбавити нагород та пільг: що відомо про урядовий законопроєкт

Держзрадників хочуть позбавити нагород та пільг: що відомо про урядовий законопроєкт

Держзрадників хочуть позбавити нагород та пільг. Уряд вніс до Верховної Ради проєкт змін до закону «Про державні нагороди України», передає НСН.

Він передбачає вдосконалення окремих положень з метою реалізації санкційної політики. Як зазначається в пояснювальній записці до проєкту, зараз позбавлення державних нагород здійснюється президентом України лише в разі засудження нагородженого за тяжкий злочин за поданням суду.

Внесеним у Верховну Раду законопроєктом пропонується встановити, що президент може позбавити нагород на підставі рішення суду про визнання нагородженого винним у скоєнні тяжкого або особливо тяжкого злочину.

Держзрадників хочуть позбавити нагород та пільг

Держзрадників хочуть позбавити нагород та пільг: що відомо про урядовий законопроєкт

В уряді наголошують, що злочини проти основ національної безпеки (державна зрада, диверсія, посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, колабораційна діяльність тощо) передбачають відповідальність, установлену для особливо тяжких злочинів.

Ще однією підставою для рішення президента може бути ведення РНБО санкцій проти особи у вигляді позбавлення державних нагород. Згідно з цим проєктом, особа, позбавлена державної нагороди, втрачає право на пільги, передбачені для нагороджених осіб.

Джерело

В Україні взялися за Монтян: оголосили підозру, планують накласти арешт на активи

Кремль сподівається повернути Медведчука до влади в Україні — ISW

СБУ встановила особу ФСБшника, який координував каральні органи окупантів у Херсоні

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×