Купити квартиру в Дніпрі

В Україні взялися за Монтян: оголосили підозру, планують накласти арешт на активи

В Україні взялися за Монтян: оголосили підозру, планують накласти арешт на активи

Правоохоронці оголосили підозру у колабораційній діяльності пропагандистці, яка підтримує російську агресію, повідомляє НСН, посилаючись на Національну поліцію і СБУ.

Громадянка України, діючий адвокат і блогерка, неодноразово висловлювалася на підтримку країни-агресора, поширювала російську пропаганду та фейки.  Підозрюваній може загрожувати до 10 років за ґратами, – повідомляє Національна поліція.

Документували протиправну діяльність співробітники Департаменту кіберполіції спільно з Головним слідчим управлінням СБУ та за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора України.

Прихильниця «руского міру» від початку повномасштабного вторгнення втікла до рф. Там вона займається блогерською діяльністю, зокрема веде Telegram та YouTube канали, де поширює прокремлівські наративи, фейки і пропаганду. Загальна аудиторія її каналів становить понад пів мільйона користувачів.

За даними СБУ, Монтян виїхала до росії ще у 2021 році. З тих пір вона постійно відвідує тимчасово окуповані райони Донецької та Луганської областей для підготовки пропагандистських сюжетів на користь кремлівського режиму.

За місцем реєстрації фігурантки, в її квартирі у Києві, правоохоронці провели обшук.

В Україні взялися за Монтян

В Україні взялися за Монтян: оголосили підозру, планують накласти арешт на активи

Пропагандистці заочно оголошено підозру за ч. 1 ст. 111-1 (Колабораційна діяльність), ч. 3 ст. 436-2 (Виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників), ч. 2 ст. 110 (Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України), ч. 3 ст. 109 (Дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) Кримінального кодексу України. Підозрюваній загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з конфіскацією майна або без такої.

Зловмисницю буде оголошено в міжнародний розшук. Також наразі правоохоронці вживають заходів для накладення арешту на її активи. Слідчі дії тривають.

Раніше ми повідомляли:

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×