Купити квартиру в Дніпрі

Як отримати безплатні ліки проти діабету II типу – розповіли в НСЗУ

ліки проти діабету II типу

Українцям розповіли, як отримати безплатні ліки проти діабету II типу. Медичні препарати включені до програми «Доступні ліки», передає НСН.

«Цукровий діабет ІІ типу — це комплексне хронічне захворювання, яке виникає, коли організм не може виробляти достатню кількість інсуліну або ефективно використовувати його. Люди з діабетом ІІ типу потребують лікування, щоб контролювати рівень інсуліну та цукру в крові», йдеться в повідомленні НСЗУ.

Як отримати безплатні ліки проти діабету II типу

Щоб почати отримувати ліки безоплатно або з частковою доплатою потрібно звернутися до лікаря первинної медичної допомоги.

При цьому, під час воєнного стану декларація з лікарем не обов’язкова. Українці можуть звернутися до будь-якого сімейного лікаря, терапевта або педіатра в закладі з договором із НСЗУ.

Як отримати безплатні ліки проти діабету II типу - розповіли в НСЗУ

Лікар випише Вам електронний або паперовий рецепт на основі обстежень та діагнозу. У ньому буде вказана міжнародна непатентована назва препарату (МНН).Термін цього рецепту становить 30 днів з дати виписування.

З цим рецептом можна звернутися в будь-яку аптеку, незалежно від місця реєстрації. Головна умова – наявність договору з НСЗУ. Впізнати таку аптеку можна за наліпкою «Доступні ліки».

Покажіть рецепт працівнику аптеки. Аптекар запропонує наявні препарати. А також повідомить, який препарат повністю безоплатний, а за який потрібно доплатити. Вартість медичних препаратів аптеці відшкодує НСЗУ.

Знайти найближчу аптеку з договором із НСЗУ можна:

  • Через дашборд на сайті НСЗУ;
  • Зателефонувати до контакт-центру НСЗУ за номером 16-77;
  • Через чат-бот «Спитай Гриця».

Як безоплатно отримати ліки при бронхіальній астмі під час війни – розповіли в НСЗУ

Як укласти декларацію з сімейним лікарем під час війни – пояснили в НСЗУ

Як діяти, коли ваш сімейний лікар звільнився – НСЗУ

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×