Купити квартиру в Дніпрі

Українці привезли підірвану росіянами сільгосптехніку до кордону з Польщею (фото)

сільгосптехніку до кордону

Українські аграрії, у відповідь на блокування КПП, привезли підірвану росіянами сільгосптехніку до кордону з Польщею. Зруйновані трактори, машини та комбайни, були виявлені на Херсонщині в Бериславському районі.

Про це повідомляє Міністерство аграрної політики та продовольства України, передає НСН.

Українці привезли підірвану росіянами сільгосптехніку до кордону з Польщею

У такий спосіб українці хочуть продемонструвати полякам, у яких умовах працюють наші фермери та як багато їм треба зробити, щоб зібрати врожай. У мережі вже активно ширять фото та відео цієї техніки.

“Українські фермери привезли сільськогосподарську техніку, пошкоджену або знищену російськими загарбниками, на кордон з Польщею, відсьогодні вона буде розміщена на пункті пропуску “Краківець-Корчова”. Таким чином українські аграрії хочуть показати польським протестувальникам, в яких умовах зараз працюють фермери в Україні”, — йдеться у повідомленні.

сільгосптехніку до кордону

сільгосптехніку до кордону

сільгосптехніку до кордону

Зазначається, що серед розстріляної аграрної техніки є трактори, обприскувач, вантажівка ГАЗ-53 і комбайни з деокупованих територій Херсонської області.

сільгосптехніку до кордону

“Наприклад, трактор К-701 наданий підприємством, яке знаходиться на території Білозерської селищної громади. Господарство було в окупації з березня по листопад 2022 року. Окупанти знищили фактично всю техніку, вкрали врожай. Від ворожих обстрілів на території підприємства залишились лише руїни та вирви від снарядів. Прямі збитки цього підприємства склали близько 5 млн євро”, — додають у міністерстві.

Водночас українські фермери наголошують, що борються за врожай ціною свого життя. У 2023 році лише в Херсонській області, на деокупованих територіях, на російських мінах підірвалось 20 аграріїв, п’ятеро загинули.

Український аграрний сектор за два роки повномасштабної війни зазнав понад 80 млрд дол. прямих збитків і втрат. Такі дані подає Світовий банк у звіті про оцінки збитків і потреб на відновлення України (RDNA3). Пошкоджено та знищено сільськогосподарську техніку було на суму 5,8 млрд доларів.

Завдану шкоду від викрадення або знищення вже виробленої сільськогосподарської продукції експерти оцінюють у 1,97 млрд дол., збитки через пошкодження зерносховищ – 1,8 млрд дол., збитки, завдані багаторічним насадженням, – 398 млн дол., тваринництву – 254 млн дол., аквакультурі та рибальству – 35 млн дол.

Раніше ми писали: В Україні може здорожчати пальне через блокаду кордону з Польщею: які будуть ціни

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×