Купити квартиру в Дніпрі

Стало відомо, скільки коштів виділили на фінансування соцвиплат

У Міністерстві фінансів відзвітували, скільки коштів виділили на фінансування соцвиплат. Про це повідомила пресслужба уряду, передає НСН.

Стало відомо, скільки коштів виділили на фінансування соцвиплат

Як відзначається, протягом січня 2024 року з державного бюджету було спрямовано найбільше коштів для покриття витрат у соціальних напрямках, зокрема для пенсіонерів. Приблизно 20,9 млрд гривень було виділено на виплати пенсій. Ця сума включає також фінансування різноманітних доплат та підвищень, які призначені в рамках відповідних пенсійних програм.

На соціальні виплати громадянам, які потрапили у складні життєві обставини, перерахували 8,5 млрд гривень. Зокрема, отримали кошти особи з інвалідністю з дитинства та діти з інвалідністю та внутрішньо переміщені особи (ВПЛ) на проживання.

Близько 1 млрд гривень держава витратила на підтримку малозабезпечених сімей, зокрема на виплату для малозабезпечених сімей.

Окремо профінансували пільги і житлові субсидії. На це пішло загалом  4,7 млрд гривень.

Окрім того, спрямували кошти на соцзахист дітей та сім’ї. У січні на це пішло сумарно 1,8 млрд грн. Зокрема, надали допомогу:

  • отримувачам допомоги у зв’язку з вагітністю та пологами;
  • особам для допомоги при народженні дитини;
  • особам для виплати допомоги при усиновленні дитини;
  • отримувачам допомоги на дітей одиноким матерям.

Також 0,02 млрд гривень витратили на соцзахист осіб з інвалідністю.

У Міністерстві фінансів зазначили, що вдається забезпечувати соціальну підтримку громадян в умовах війни завдяки міжнародній підтримці.

“Виплати здійснюються вчасно та у повному обсязі. У цьому році видатки на соціальну підтримку населення є другими за величиною після обсягів видатків на безпеку і оборону. Продовжуємо і надалі надавати ефективну і адресну підтримку соціально-незахищеним верствам населення”, — додали у відомстві.

фінансування соцвиплат

Раніше ми писали: Гроші витікають: стало відомо, скільки українці за кордоном витрачають щодня

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×