Купити квартиру в Дніпрі

ПриватБанк закриває особисті рахунки через неактуальні дані: як оновити

ПриватБанк закриває

Державний ПриватБанк закриває особисті рахунки через неактуальні дані. Фінансова установа пояснила причину цієї вимоги і надала інструкції щодо самостійного оновлення інформації.

Про це йдеться на сайті Мінфіну, передає НСН.

ПриватБанк закриває особисті рахунки через неактуальні дані

Як зазначається у повідомленні клієнта, він рік тому отримав повідомлення від банку у мобільний застосунок про актуалізацію даних, інакше — рахунки обіцяли заблокувати.

Він вирішив не робити цього з особистих причин і планував звершити співпрацю із ПриватБанком. Зараз його банківські картки заблокували, хоч коштів там вже не було, їх за цей час вивів, кредитних заборгованостей теж нема. Звернувся до фінустанови, щоб повністю закрити рахунок, однак це зробити не вдалося саме через те, що не пройшов актуалізації. При цьому щомісяця з картки “Універсальна” знімається по 20 грн за безконтактне обслуговування.

“Тобто це виходить, що ви мені картки заблокували через непотрібну мені актуалізацію, а гроші то стягуватись будуть, так? На яких підставах, скажіть, будь ласка, я не можу закрити рахунок і буду сплачувати гроші, якщо це лише ви зобов’язані проводити актуалізацію. Я відмовляюся від актуалізації, відповідно, всі картки заблоковані (заборгованості немає), так чому не можу закрити свій же рахунок”, — йдеться у скарзі.

Він подав заяву із цим запитанням до Центрального відділення. Є документ, що засвідчує звернення, і банк зобов’язаний його виконати, якщо немає заборгованостей за картками.

“Або принаймні поясніть, чому я не можу закрити свій рахунок, бо вам, бачите, потрібна актуалізація. Спеціаліст Марія Паньків з’єдналася із техпідтримкою. Техпідтримка повідомила, що на період п’яти днів дозволить зняти блокування, і ми зможемо закрити рахунок. Але цього не відбулося! Ми все ще не можемо це зробити через додаток”, — зазначив клієнт.

Пояснення ПриватБанку

Як пояснили у ПриватБанку, актуалізація даних є не примхою банку, а вимогою чинного законодавства України.

“Від банків вимагають періодично оновлювати дані по клієнтах. А ми зробили цю процедуру максимально легкою та доступною, зараз оновити свої дані можна не виходячи з дому в Приват24. Питання щодо зняття обмеження наразі розглядають спеціалісти. Ми прагнемо вирішити його у найкоротший термін. Про результати вас одразу повідомлять”, — йдеться у повідомленні.

ПриватБанк закриває

Також у фінустанові надали для зручності відеоінструкцію.

ПриватБанк закриває особисті рахунки через неактуальні дані: як оновитиПриватБанк закриває особисті рахунки через неактуальні дані: як оновити

Ще новини України: Як українцям збирати донати, щоб банк не блокував рахунки – алгоритм дій

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×