Купити квартиру в Дніпрі

До Києва прибув міністр закордонних справ Японії Хаяші Йошімаса

міністр закордонних справ

У суботу, 9 вересня, з неоголошеним візитом до Києва прибув міністр закордонних справ Японії Хаяші Йошімаса. Це його перший візит до України після початку повномасштабного вторгнення росії у лютому 2022 року. Про це повідомив Володимир Зеленський, передає НСН.

До Києва прибув міністр закордонних справ Японії Хаяші Йошімаса

“Привітав в Україні міністра закордонних справ Японії Хаяші Йошімасу. Домовилися розпочати переговори щодо двосторонньої угоди про гарантії безпеки в розвиток Декларації G7”, – написав президент.

Про візит міністра повідомила пресслужба посольства Японії в Україні.

Він також подякував Японії за те, що вона залишається важливим партнером в Азії та підтримує Україну.

Згодом Йошімаса та представники японських компаній зустрілися з прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем. Під час зустрічі стало відомо, що Японія надала Україні 2,1 млрд доларів макрофінансової допомоги.

“Великий бізнес Японії зацікавлений у довгостроковій співпраці з Україною… Подякував Японії за підтримку суверенітету і територіальної цілісності України, за фінансову, гуманітарну підтримку, за санкції проти РФ”, – написав Шмигаль.

Водночас Йошімаса Хаяші заявив, що Японія надасть Україні 24 крани для гуманітарного розмінування. Потім японські підприємці представили конкретні проекти співпраці, зокрема, у сфері телекомунікацій, інфраструктури та охорони здоров’я.

Міністр також вже відвідав меморіал жертвам російського вторгнення в Бучі, пише посольство Японії в Україні.

У повідомленн МЗС Японії йдеться, що міністр зустрінеться з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою, щоб обговорити плани Японії провести конференцію з питань економічного відновлення України.

Раніше ми писали: Байден зробив заяву про війну в Україні

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×